Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI DAN NASTAVNIKA

Dodjeljene nagrade 513 hrvatskih nastavnika, Fuchs: 'Pokazali su osjećaj osobne i zajedničke odgovornosti'

Zagreb: Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike
Foto: Igor SobanPIXSELL
1/3
05.10.2022.
u 13:55

Sve u svemu, od 35 tisuće nastavnika, učitelja i profesora koji rade u osnovnim školama Hrvatske i 25 tisuća nastavnika koji rade u srednjim školama ovih 500 najboljih danas je nagrađeno i novčanim iznosom od 10.000 kuna

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici čak 513 nastavnika, učitelja i profesora primilo je u četvrtak, povodom Svjetskog dana nastavnika, priznanje za svoj rad kao jedni od najboljih u sustavu.

Najbolji su jer su između ostalog doprinijeli drugačijem pristupu poučavanja učenika, unaprijedili rad u svojoj školi ili pokrenuli projekte koji su imali značaj na same učenike ili način na koji mogu svladati gradivo. Isti ti sudjelovali su između ostalog i u brojnim stručnim projektima ili su izradili radove koji su od značaja za sam sustav.

Sve u svemu, od 35 tisuće nastavnika, učitelja i profesora koji rade u osnovnim školama Hrvatske i 25 tisuća nastavnika koji rade u srednjim školama ovih 500 najboljih danas je nagrađeno i novčanim iznosom od 10.000 kuna. 

- Ministarstvo je ove godine odlučilo nagraditi 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnica i radnika koji su tijekom protekle godine pokazali upravo takav jedan osjećaj osobne i zajedničke odgovornosti. Jasno nam je da među 35 tisuća odgojno-obrazovnih radnica i radnika u osnovnim i 25 tisuća nastavnika u srednjim školama ima mnogo više onih koji zaslužuju biti nagrađeni. Znam da Povjerenstvu za nagrađivanje najuspješnijih ni ove godine nije bilo jednostavno odabrati najbolje među najboljima i ovom prilikom želim svim članicama i članovima posebno zahvaliti na trudu i vremenu koje su uložili u rad Povjerenstva - kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs čestitajući između ostalog svim obrazovnim djelatnicima njihov dan.

Iskoristio je između ostalog ministar priliku da pred okupljenim nastavnicima porući kako će najkasnije do 2028. u našim školama biti uvedena cjelodnevna nastava kojoj sada prethodi najprije ulaganje u infrastrukturu. Naime već je osiguran novac za obnovu i proširenje škola kako bi se osigurali uvjeti za cjelodnevnu nastavu, a koji između ostalog podrazumijevaju i kvalitetniji način podučavanja, ali i obvezu da svaka škola ima kuhinju kako bi se učenicima osigurao topli obrok na znatno dužem školskom odmoru koji će biti uveden s cjelodnevnom nastavom. Iako sretni jer im je rad priznat i između ostalog nagrađen učitelji i profesori poručili su kako nisu svi u sustavu isti, i da su zadovoljni ugođenim modelom napredovanja kojim između ostalog i sami utječu na svoju plaću.

- Naš status je bolji nego nekada jer sada imamo priliku napredovati do izvrsnog savjetnika. Ipak malo je onih nastavnika koji će birati ovaj poziv iz ljubavi naročito iz STEM područja i to se mora mijenjati kao što se i pravilnikom mora onemogućiti roditeljima da maltretiraju nastavnike i utječu na njihov rad - poručile su nastavnice Darija Marija Jelić i Dijana Boduljak iz splitske Elektrotehničke škole koje su danas primile priznanje za svoj rad.

>> VIDEO Prometni stručnjak analizirao snimku prometne nesreće iz Zagreba koju svi dijele po društvenim mrežama i otkrio tko je ustvari kriv

Komentara 1

Avatar antikomunist6
antikomunist6
14:09 05.10.2022.

Koliko je dobila profesorica koja je Milanovicevom sinu podigla nezasluzeno ocjene?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije