Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dodjela renomirane nagrade za najkreativnije projekte u arhitekturi

Wienerberger Brick Award
Foto: Sandro Lendler
1/14
27.02.2024.
u 11:08

Wienerberger Brick Award 24 održat će se u lipnju 2024. godine u Beču

Wienerberger, vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja, najavljuje nadolazeće 11. izdanje međunarodne nagrade Brick kojom se daje priznanje vrhunskim arhitektonskim projektima. Već gotovo dva desetljeća, Wienerberger prevodi u pronalaženju i nagrađivanju izvanrednih dostignuća u svijetu arhitekture, stavljajući opeku u prvi plan.

Ovogodišnja dodjela održat će se 6. lipnja 2024. godine u Beču kada će se na svečanoj ceremoniji dodijeliti nagrade projektima koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi. Ovogodišnji članovi žirija su renomirani arhitekti iz cijelog svijeta; Christelle Avenier iz Francuske, Christine Conix iz Belgije, Wojciech Malecki iz Poljske, Boonserm Premthada s Tajlanda i Ingrid van der Heijden iz Nizozemske.

M 5605, Category Living together, Architect Estudio Arqtipo
Foto: Federico Kulekdjian

Ove godine međunarodni žiri imat će težak zadatak kako bi odabrao pobjednike unutar pet kategorija te jednog dobitnika glavne nagrade. Osim što iz godine u godinu raste broj prijava za nagradu Brick, također se svakim izdanjem prijavljuje sve više nevjerojatnih projekata izgrađenih diljem svijeta. Ove godine ponovo je nadmašen rekord po broju prijava te je zaprimljeno ukupno 743 projekata iz 54 zemlje diljem svijeta, a ono što nas ove godine posebno veseli je i hrvatski projekt – Vinarija Tomac - koja je ušla u uži izbor 50 najboljih projekata i natječe se za osvajanje nagrade.

Premier Office, Category Working together, Architect Tropical Space
Foto: Trieu Chien

Cilj nagrade Brick Award je pozicionirati opeku u središte pozornosti te potaknuti izgradnju održivih i energetski učinkovitih objekata koji će zadovoljiti potrebe suvremenog stanovanja i stvoriti temelje za budućnost gradnje.

Više nego ikad prije, arhitektura se suočava s izazovom ostvarivanja pristupačnog stanovanja, istovremeno čuvajući prirodne resurse našeg planeta. Učinkovita gradnja i upotreba lokalnih materijala više nisu samo trenutni modni trend, već su doslovno temelj za održivu kvalitetu života. I zato je izuzetno bitno posvetiti se ovim inspirativnim primjerima najbolje prakse." – izjavio je Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG

Tomac Winery, Category Building outside the box, Architect Dva Arhitekta
Foto: Sandro Lendler

U sklopu Brick Award 24, dan nakon dodjele nagrada, 7. lipnja 2024. godine održat će se i Međunarodni simpozij koji će okupiti više od 200 profesionalaca u predavaonici Muzeja primijenjene umjetnosti (MAK) u Beču. Na simpoziju će biti održan panel na temu Unapređenje arhitekture kroz skalabilne inovacije, a panelisti su Jennifer Beningfield iz Ujedinjenog Kraljevstva, Boonserm Premthada s Tajlanda, Gabriela Carrillo iz Meksika i Jens Linnet iz Danske. Više informacija o simpoziju, ali i samoj nagradi možete pročitati na službenoj Brick Award web stranici.

Types of Spaces, Category Building outside the box, Architects Hanghar
Foto: Luis Diaz Diaz

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije