Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovog vikenda u Karlovcu

Dođite na 5. rođendan Aquatike – jedinstvenog slatkovodnog akvarija

Foto: Denis Stošić/Aquatika
1/5
23.10.2021.
u 15:30

Ulaznicu za Aquatiku možete kupiti za upola manju cijenu

Ukoliko razmišljate kako i gdje provesti vikend, dolazak u Karlovac na proslavu petog rođendana Aquatike – slatkovodnog akvarija svakako je jedna od opcija.

Iako je proslava rođendana ovog u hrvatskoj jedinstvenoj muzeja posvećenog rijekama počeo već u petak raznim radionicama, i tijekom subote i nedjelje, 23. i 24. listopada, kada se ulaznica za Aquatiku može kupiti za upola manju cijenu, posjetitelje čekaju brojna iznenađenja i pregršt događanja u kojima mogu ugodno provesti dan.

Program je podijeljen na dvije lokacije: Akvarijski trg i Rijeku budućnosti, odnosno prekrasna šetnica uz Koranu. Dio programa bit će razne edukativne radionice i predavanja te vođene šetnje uz rijeku Koranu koja čini dio ekološke mreže Natura 2000. Najmlađe će zabavljati priče za djecu, dječji animatori i radionice, dok će mladi uživati u predstavama, eko kvizu i hologramima.

Program će ponuditi i razna predavanja, druženje sa speleolozima, edukativne ture te druge popratne sadržaje. Glavno predavanje pod nazivom „5 do 12“ o klimatskim promjenama održat će Zoran Vakula. Istaknuti hrvatski meteorolog govorit će o važnosti meteorologije u današnjem svijetu te problematici klimatskih promjena i globalnog zatopljenja. Sve se događa s ciljem skretanja pažnje na klimu, okoliš, održivi razvoj i bolju budućnost. Aquatika tako kroz proslavu rođendana nastoji educirati građane o temama važnosti očuvanja okoliša.

Podsjetimo, Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija. Nastala je kao rezultat projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a posjetilo ga je već više od 320 000 posjetitelja. Odiše originalnošću obzirom da se radi o jedinom slatkovodnom akvariju u Hrvatskoj, u gradu na 4 rijeke. Kroz svoj rad osim funkcije javnog akvarija ima zadatak predstaviti tradicijsku kulturu, geološku prošlost i način života uz rijeke te na različitim projektima surađuje sa znanstvenim sektorom. Akvarijski postav u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet. Svaki posjetitelj na taj način može doživjeti riječni tok od izvora do ušća.

Detalje programa koji čekaju posjetitelje mogu se pogledati na ovoj poveznici.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije