Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak starih sukoba

Dodika zbog Biljane Plavšić izbacuju iz Socijalističke internacionale

dodik
Zvonimir Ćorić
04.12.2009.
u 22:06

Internacionala će poslati delegaciju koja bi trebala ispitati "slučaj Dodik", na čije je ponašanje ukazao predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija

Na nedavno održanom zasjedanju Vijeća Socijalističke internacionale u Etički je odbor osudio ponašanje Milorada Dodika, odnosno prijateljski doček koji je premijer Republike Srpske priredio Biljani Plavšić po odsluženju kazne haaškog suda.

Internacionala će poslati i delegaciju koja bi trebala ispitati "slučaj Dodik", a to bi mogao biti korak prema razrješenju spora koji se u Etičkom odboru vodi već godinama zbog ponašanja premijera Republike Srpske, a koje je ocijenjeno kao suprotno socijaldemokratskim vrijednostima, piše Pincom.info.

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je prije održavanja sjednice Vijeća SI poslao pismo predsjedniku i glavnom tajniku te organizacije u kojem je skrenuo pozornost na Dodikove aktivnosti koje narušavaju ugled socijaldemokratske ideje.

Lagumdžija smatra kako je jedini put za očuvanje časti i ugleda organizacije onaj u kojem se Dodikovom SNSD-u oduzima status punopravnog člana SI-ja. SDP-ovci tvrde kako Dodikovo ponašanje sa socijaldemokracijom nema ništa zajedničko.

Komentara 21

JA
jankoprekobrda
13:45 05.12.2009.

Dodig je vec dugo caln NAZI INTERNATIONALE.

BT
bili-tartuf
23:14 04.12.2009.

ma Dodik je \"socijalista\" isto ka i Milosévic´,...da moze ,bi i pucao sa topovima na Sarajevo !!..

PR
prakator
23:05 04.12.2009.

Dodik Dodik Vrati nama Lipu Nasu Posavinu bolje Ti je milom jer cemo to napraviti silom odluci sam kuda ces sa srbadijom svojom vrime tece nemas puno vrimena sa molidbom Te molim nepravi vise gluposti pametan si covik Ja Teametan si covik Ja Te osobno cinim i stujem jer si skolovan i jako obrazovan srbenda ucini nam uslugu da se opet ne udaramo jer ovajpota ces izvuci debeli kraj garantiram nemas vise Beograda iza ledja sam si okreni se prema Zagrebu sve ces da dobijes od nas Hrvatina na Banskim dvorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije