Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐUJE NATO

Dodik u Moskvi ponovo branio Rusiju: 'Mora se braniti od nacizma i fašizma iz Ukrajine'

Russian President Vladimir Putin and Bosnian Serb leader Milorad Dodik meet in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/6
24.05.2023.
u 14:11

"Novi izazov je buđenje ideologije nacizma i fašizma, naročito u Ukrajini što se prihvaća kao oružje u borbi protiv Rusije", kazao je na tom forumu Dodik, rabeći terminologiju kojom je Kremlj opravdavao početak agresije na Ukrajinu 2022

Lider bosanskih Srba Milorad Dodik ponovo je u srijedu branio poziciju Rusije u međunadnim odnosima i opravdavao agresiju te zemlje na Ukrajinu, ustvrdivši kako je Rusija suočena s prijetnjama "nacizma i fašizma" pa se mora braniti.

Dodik u Moskvi boravi već treći dan te je nakon sastanka koji je u utorak imao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u srijedu govorio na skupu na koji su pristigli rijetki ruski saveznici, uglavnom s područja Azije.

Na snimci koju je objavila Televizija RS (RTRS) Dodik je tvrdio kako "hegemonistički poredak koji su uspostavile SAD odlazi u prošlost" te kako je Rusija danas samo nova žrtva NATO-a i zapada, nakon što su to prvi iskusili bosanski Srbi tijekom rata u BiH odnosno Srbija 1999. godine kada je bila izložena zračnim udarima zbog genocida što ga je nad Albanicima na  Kosovu provodio režim Slobodana Miloševića.

Osudio je NATO "zbog ekspanzije na istok", a posebice zbog poziva da se tom savezu pridruže Ukrajina i Gruzija. Za EU je kazao da je u "vazalnom odnosu" prema SAD-u.

VEZANI ČLANCI

"Novi izazov je buđenje ideologije nacizma i fašizma, naročito u Ukrajini što se prihvaća kao oružje u borbi protiv Rusije", kazao je na tom forumu Dodik, rabeći terminologiju kojom je Kremlj opravdavao početak agresije na Ukrajinu 2022. 

Za BiH je ustvrdio kako je kolonija u kojoj zapad ruši sve standarde međunarodnog prava.

Dodik je na svom Twitter računu potvrdio i da se na marginama moskovske konferencije sastao s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Komentara 4

Avatar pendreck
pendreck
23:50 24.05.2023.

Do Dick naprije I'd priguzinu pa poutni

NE
Nemanadimak
19:46 01.06.2023.

Osudjivao ili ne i ma koliko to cudno zvucalo ali od ovog Dodika imamo vise koristi nego stete. Nasilno se pokusava stvoriti nova nacija, Bosanska i Dodik sa svojim stavovima to ne dozvoljava. Vidite kako su se Austrijanci udaljili od svojik korijena i vise nisu Nijemci nego Austrijanci.Vjerojatno je takav nekakav bio i plan sa Bosnom. Muslimanima bi to vjerojatno pasalo i radje bi se i od svoje vjere odrekli kada bi svi mogli biti Bosanci a ne Muslimani, Hrvati i Srbi kako se djele danas narodi u Bosni. U svakom slucaju bilo bi mi drago dozivjeti i vidjeti u kojemu smjeru ce se razvijati BiH.

Avatar El Indio
El Indio
01:08 25.05.2023.

Dodik neki mocni svjetski drzavnik? Nije rusija zaustavila Operaciju Maestral vec neko drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije