Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orden Aleksandra Nevskog

Dodik odlikovan 'prestižnim' odličjem Kremlja: Putin ranije isto dodijelio i Vučiću

Russian President Vladimir Putin meets with Bosnian Serb leader Milorad Dodik in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
VL
Autor
hina
06.06.2023.
u 17:00

Ranije je Putin takva odličja dodijelio srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i čelnicima susjednih satelitskih država koje imaju čvrste veze s Moskvom

Ruski predsjednik Vladimir Putin nagradio je odličjem čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika, izvjestili su u utorak ruski mediji pozivajući se na priopćenje iz Kremlja. Televizijska mreža Russia Today (RT) Balkan, čije je emitiranje zabranjeno u državama Europske unije, izvijestila je kako je Dodiku dodijeljen Orden Aleksandra Nevskog za "veliki doprinos razvitku suradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva s Republikom Srpskom".

Ranije je Putin takva odličja dodijelio srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i čelnicima susjednih satelitskih država koje imaju čvrste veze s Moskvom.

Dodik je u svibnju boravio u Moskvi i tamo se osobno sastao s Putinom u Kremlju te mu je tom prigodom uručio odličje Republike Srpske koje mu je dodijeljeno 9. siječnja u povodu obilježavanje neustavnog dana tog bosanskohercegovačkog entiteta. Od početka rata u Ukrajini Dodik otvoreno podupire rusku agresiju a tijekom posljedneg boravka u Moskvi pravdao ju je tvrdnjom kako se Rusija mora braniti od "ukrajinskog nacizma".

VEZANI ČLANCI:

Dodik također blokira svaki pokušaj da se BiH formalno pridruži zapadnim sankcijama protiv Rusije. Posebni američki izaslanik za zapadni Balkan Gabriel Escobar je ranije tijekom dana upozorio kako je Dodikova retorika nedvojbeno destabilizirajuća, ali da puno toga što on radi, radi samo zbog osobne koristi. "U realnosti, Rusija nema mnogo toga ponuditi europskim zemljama. BiH je europska zemlja a Rusija joj ne pruža nikakvu pomoć osim što daje retoričku potporu onima koji žele biti destruktivni", kazao je Escobar za sarajevski portal Klix.

>> VIDEO Putin: 'Hitno moramo spriječiti neprijatelje'

Komentara 11

Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
17:29 06.06.2023.

Kad bu milanovic?

Avatar Babakata
Babakata
04:07 07.06.2023.

Zar su Jugoslaveni iz SRH prešli na stranu Amerike ili su uvjek bili skupa ?

DU
Deleted user
16:43 07.06.2023.

opet provokacije s balkanskim vijestima - da li itko pita zanimaju li Hrvate ovakve vijesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije