Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o promjeni ustava

Dodik: Ne dižemo revoluciju već branimo svoje

Milorad Dodik
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
03.10.2014.
u 14:45

- Vaše je da mi pomognete u tome kako koncipirati najbolji pravni tekst Ustava Republike Srpske. Mi ne dižemo nikakve revolucije, već branimo stečene nadležnosti i pravo RS - rekao je Dodik.

- Ključno pitanje reforme Ustava Republike Srpske odnosit će se na pitanja lociranja i obrane nadležnosti koje RS ima - rekao je predsjednik RS Milorad Dodik na nekakvom skupu pravnika dodajući kako bi "u novi Ustav RS trebala biti ugrađena i klauzula prema kojoj se nametnute odluke Visokog predstavnika u BiH mogu primjenjivati samo ako to odobri parlament RS", a "za provođenje ove klauzule potrebne su snažne institucije - parlament i Vlada RS i snažna volja naroda".

Dodik je najavio da će reforma entitetskog Ustava koja će biti provedena sljedeće godine, izazvati reakcije, ali je pozvao pravnike neka se ne boje jer "ni ja se ne bojim svakoga" i pomognu promjeni Ustava.

- Vaše je da mi pomognete u tome kako koncipirati najbolji pravni tekst Ustava Republike Srpske. Mi ne dižemo nikakve revolucije, već branimo stečene nadležnosti i pravo RS - rekao je Dodik.

>> Nadahnut Škotskom Dodik poručio: Neka se spremi Republika Srpska

Komentara 7

NA
narod1
17:38 03.10.2014.

Ovaj lupa bez kraja i konca. Tobože radi ustav legitimno, a istovremeno ustavom želi dokinuti ovlasti visokog predstavnika koje su legalno više od zakona RS. Je li moguće da je taj narod tamo toliko zaludjen da vjeruje sve većim budalaštinama

Avatar skynet
skynet
17:32 03.10.2014.

"Stečene nadležnosti i prava" RS je ostvarila općim pogromom i istrebljivanjem nesrba, uz pomoć krnje JNA tj. SNA (Srpske Narodne Armije), na 71% teritorija tadašnje BiH. Međunarodna zajednica kakva god bila rezultate takvog zločina i ge ocida nebi smjela nikakoko prihvatiti u bilo kojoj verziji gdje bi RS bila samostalna država.

DM
dr_max
22:52 03.10.2014.

opet smrdi na rat, ovima nikad dosta, trebali smo bolje pred svojim pragom pomesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije