Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Dodik: Ne bi mi bilo žao da je Kramarić srušio moj rekord

Marijo Dodik
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
11.11.2014.
u 14:00

Rijekin Andrej Kramarić Lokomotivi je zabio pet, a Marijo Dodik je ‘šesticu’ utrpao bivšem Varteksu

Napadač Andrej Kramarić (23) u pobjedi Rijeke protiv Lokomotive (6:0) zabio je fantastičnih pet golova.

Rekord iz 2000. godine

Ipak, rekord postignutih pogodaka u jednoj utakmici u HNL-u još od 21. listopada 2000. godine drži legenda koprivničkog Slavena Belupa Marijo Dodik.

On je u pobjedi farmaceuta protiv varaždinskog Varteksa (7:1) postigao nevjerojatnih šest golova. Bio je strijelac prva četiri i zadnja dva pogotka pri čemu je drugi i šesti gol zabio s bijele točke. Kramarić se može pohvaliti da je jedini zabio pet golova u nizu.

- Kramarić je visokoklasni igrač, mislim sve najbolje o njemu. Još kad je bio u Lokomotivi rekao sam da je najbolji igrač u HNL-u. I njega i njegova oca osobno poznajem, svojedobno je postojala i opcija da s Andrejom radim individualno. Ne bi mi bilo žao da je dostigao ili srušio moj rekord. Bilo bi mi čak i drago da je to on napravio. Tko zna što bi bilo da ga trener Kek nije izvadio u 83. minuti da ga malo odmori, ali i da dobije ovacije publike - kazao je Dodik i dodao u svom stilu:

- Da me Krama dostigao aktivirao bih se u Slavenu i lovio sedam golova na utakmici da ga ponovno prestignem - sa smješkom na licu rekao je on, naglasivši ipak da je jako ponosan na svoj rekord.

Uživa na vrhu

- Dokle god ću biti prvi, uživat ću u tome. Teško je u današnjem nogometu zabiti i jedan gol na utakmici, a kamoli pet ili šest - izjavio je popularni Dodo.

I dok varaždinskog kluba, kojeg je Dodik do vrha napunio, više ni nema, on i dalje, u 41. godini života, zabija golove po županijskim igralištima. Trenutačno je napadač županijskog prvoligaša Bratstva iz Kunovca.

- Igram zbog sebe, održavam kondiciju i uživam. To mi je razonoda - rekao je Dodik, koji je na vječnoj ljestvici strijelaca HNL-a na devetom mjestu s 84 gola. Prvi je Davor Vugrinec, još jedan Slavenaš, s njih 144.

Bivši reprezentativac BiH, za koju je nastupio u pet utakmica, danas je trener u školi nogometa Grada Koprivnice. Vodi momčad ulaznih kadeta NK Koprivnice. Koliko uspješno dovoljno govori nedavna pobjeda njegovih dečki protiv zagrebačkog Dinama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije