Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOGOR SMRTI

Dodik kaže kako Hrvatska krivotvori istinu o Jasenovcu

01.09.2018.
u 19:41

Dodik je komentirao novinarsku tvrdnju da dio medija i javnosti u Hrvatskoj relativizira logor u Jasenovcu koji se predstavlja "centrom za rekreaciju".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obrušio se u subotu na hrvatske vlasti tvrdeći da nastoje krivotvoriti podatke o Jasenovcu i ponovio staru srpsku krivotvorinu kako su ustaše u Jasenovcu ubile pola milijuna ljudi. 

-To je bio logor smrti. Jasenovac je najstrašnije mjesto stradanja srpskog naroda, a oni mogu oko toga plasirati razne laži - rekao je Dodik u Bosanskoj Gradiški.

Dodik je komentirao novinarsku tvrdnju da dio medija i javnosti u Hrvatskoj relativizira logor u Jasenovcu koji se predstavlja "centrom za rekreaciju".

Predsjednik RS-a je dodao kako nitko ne može promijeniti istinu o Jasenovcu koja je po njemu utvrđena u bivšoj Jugoslaviji, a što su kako on smatra potvrdili i židovski izvori u Yad Vashemu.

Rekao je da su mu vodeći izraelski stručnjaci za holokaust rekli da nikakve krivotvorine ne mogu promijeniti podatke po kojima je u tome logoru ubijeno 500.000 ljudi, ne navodeći konkretne izvore.

- Oni su tamo pobili Srbe. Ubili su ogroman broj naših ljudi", rekao je Dodik.

Ustvrdio je kako je istraživanjima utvrđeno kako je u Jasenovcu ubijeno 35.000 Židova, te da su ostale žrtve uglavnom Srbi i Romi.

Pogledajte video: Članovi Slobodne Hrvatske jajima gađali zgradu HDZ-a

 

Ključne riječi

Komentara 162

ME
Metohija
21:05 01.09.2018.

Hrvatska ce se urusiti u sopstvenoj mržnji,ne treba im neprijatelj.

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
21:40 01.09.2018.

Wikipedia svih država piše da je u Jasenovcu bio koncentracioni logor. Samo je broj žrtava različit. Jedino mi ne priznajemo. Nirmalno je da se branimo i negiramo nešto što je ružno i sramotno. Zaključak je da svi pišu ispravno. I oni i mi.

RI
river
05:29 02.09.2018.

Lazes kao Srbin ….zivotinjo jedna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije