Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik rs-a

Dodik: Ja ne živim u BiH, 
ona mi se gadi. Živim u R. Srpskoj

'Banjaluka 14.09.2012 Palata predsjednika RS Milorad Dodik predsjednik RS intervju za VL Foto Dejan Moconja/VLM'
Dejan Moconja/VLM
17.09.2012.
u 09:02

– Bošnjake se uvjerilo da su oni žrtve, a to nije istina, kod njih ima više žrtava jer su brojniji – rekao je Dodik za Večernji list

– Je li moguće da Milorad Dodik bude domoljub BiH?

– Nije, ne volim BiH.

– Ali živite u njoj?

– Ne živim. Ja živim u Republici Srpskoj i identificiram se s nekim širim okvirom. A Bosna i Hercegovina ne izaziva mi nikakav drugi osjećaj osim gađenja – odgovorio je Milorad Dodik, dugogodišnji lider Republike Srpske i aktualni predsjednik, novinaru Zoranu Krešiću u intervjuu za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista.

– Sarajevo je danas etnički očišćen grad, nema ni Srba ni Hrvata. Reisu Ceriću, koji odlazi s tog mjesta i jako je politički angažiran i proizvodi nervozu, zasmetalo je kad je vladika Grigorije rekao upravo to. Tamo se ne da ni Djedu Mrazu u vrtiće, a tvrde da su Hrvati ili Srbi dobrodošli – kaže Milorad Dodik.

Hrvatima predlaže da ne pristaju ni na kakva preuređenja Federacije BiH osim na osnivanje hrvatskog entiteta, jer će inače ponovo, kaže, izgubiti 20 godina. Bosna i Hercegovine kao država ima budućnost samo u slučaju da se osnuje i treći, hrvatski entitet, pa da budu, kaže Dodik, Republika Srpska, Herceg-Bosna i Bosna te da se na državnoj razini odlučuje samo o vanjskoj politici, vanjskoj sigurnosti i vanjskoj trgovini.

Sada je u Bosni i Hercegovini, kaže, na djelu međunarodni eksperiment u kojem se discipliniralo Srbe i Hrvate, a popuštalo Bošnjacima i stvorena je patološka situacija.

– To je Bošnjake uvjerilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći s obzirom na brojnost tog naroda.

>> Dodik Srbiji: Prisvojite sjever i priznajte ostatak Kosova

Komentara 226

OB
-obrisani-
09:12 17.09.2012.

Ma koliko bilo bezobrazno iskreno, ali je Dodik i u pravu, tri naroda tri entiteta, jer zajednički život na silu nikome ne odogvara..

OB
-obrisani-
09:16 17.09.2012.

aktuelno jew neka gripa u ovim nebeskim ljudima..proci ce to , ali Hrvati moraju biti svjesni da vuk dlaku mjenja ali cud nikada..ja ne vidim absolutno nikakvi brigu dodika iskrenu za Hrvate ali on vjesto zanemaruje FAKT da ta "rs"s" je pocinjena upravo ciscenjem Hrvata i Bosnjaka..dakle ne treba nikako zaboraviti da Medjunarodni sud je dao vrlo jasno odluku da je Genocid pocinjen tu

DU
Deleted user
09:08 17.09.2012.

Dodik govori istinu . svi to znaju da je tako ali se šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije