Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedica klimatskih promjena

Dodatno poskupljuje život u Njemačkoj: Jedna naknada bit će 23 posto skuplja

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
14.11.2023.
u 23:18

Savezna udruga energetike i vodne industrije istaknula je kako učinci klimatskih promjena zahtijevaju sveobuhvatnu modernizaciju i proširenje vodne infrastrukture

Mnoge građane i tvrtke u Njemačkoj dodatno bi moglo opteretiti poskupljenje pitke vode. Više cijene, na koje se stanovnici jugozapada zemlje sada moraju pripremiti, posljedica su klimatskih promjena. Razlog su nužna ulaganja opskrbljivača u njihovu infrastrukturu, uključujući i obnovu cjevovodne mreže. Naime, moraju se izbjegavati gubici vode u cijevima, piše Fenix magazin

Postoje problemi s cijevima za pitku vodu, posebno u okrugu Heilbronn. Došlo je do nekoliko curenja u Erlenbach-Binswangenu, a glavni vod za opskrbu vodom Bodenskog jezera je pogođen.

Veći troškovi energije utječu i na vodoopskrbu Bodenskog jezera koja najavljuje povećanje nameta. Očekuje se, naime, povećanje prosječne naknade za više od 23 posto. Do toga će doći prvenstveno zbog većih izdataka za nabavu energije i troškova osoblja te programa obnove.

VEZANI ČLANCI:

Savezna udruga energetike i vodne industrije istaknula je kako učinci klimatskih promjena zahtijevaju sveobuhvatnu modernizaciju i proširenje vodne infrastrukture.

Cijena kubnog metra pitke vode nedavno je u Baden-Württembergu bila u prosjeku 2,44 eura. Cijene su se gotovo učetverostručile od 1979. godine, kada je kubni metar koštao samo 64 centa.

VIDEO Proročanstva Nostradamusa za 2024. godinu: Poplave, glad, novi papa, eskalacija sukoba..

 

Ključne riječi

Komentara 3

ZP
Zabranjen pristup
06:34 15.11.2023.

Posljedica lude politike

AI
airbender
06:13 15.11.2023.

Kakve veze imaju klimatske promjene sa problemima sa cijevima za vodu i curenjem?

TU
TutoBruto
05:39 15.11.2023.

Moze Izvestaj isto I za Cesku I Italiju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije