Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Dodatno medicinsko vještačenje u slučaju ubojstva Slavice Mrkonić

Stjepan Mrkonić
Goran Ferbežar/PIXSELL
05.05.2014.
u 16:25

Postoje neke dvojbe o vremenu nastanka ozljeda i jesu li nastale dok je žrtva bila živa ili kada je već bila mrtva

U današnjem nastavku suđenju Stjepanu Mrkoniću (51) za ubojstvo supruge Slavice Mrkonić (48) sudsko vijeće Županijskog suda u Vukovaru kojim predsjedava sudac Slavko Teofilović, odredilo je dodatno medicinsko vještačenje na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb jer postoje neke dvojbe o vremenu nastanka ozljeda i jesu li nastale dok je žrtva bila živa ili kada je već bila mrtva. Zato je Županijski državni odvjetnik predložio dodatno vještačenje.

- Zadaća vještaka je odgovoriti na pitanje jesu li rezne rane vrata s presijecanjem obje zajedničke arterije vrata, obje velike vratne vene, dušnika, te oba sternoklednomastoidna mišića, krvni podljevi baze jezika, grkljana, i ždrijela, dvostruki prijelom podjezične kosti oštećenoj nanesene zaživotno ili nakon smrtnog ishoda - pojasnio je sudac Slavko Teofilović.

Stjepan Mrkonić je svoju suprugu Slavicu ubio udarajući ju raznim predmetima u njihovoj obiteljskoj kući u Soljanima, u županjskoj Posavini 26. svibnja prošle godine oko 4 sata u jutro nakon što je došao s posla u mjesnoj pekari. Prema dosadašnjoj raspravi, motiv ubojstva je ljubomora jer se Mrkonić žalio prijateljima kako sumnja da ga supruga vara i da će ga ostaviti. Odmah nakon što je ubio suprugu, došao je kod susjeda preko puta i rekao da je ubio Slavicu i neka pozovu policiju,jer da je "problem riješen", ali mu u početku nisu vjerovali budući ga znaju kao tihog, mirnog i marljivog čovjeka dok za ubijenu susjedi nemaju previše lijepih riječi i govore da se neprimjereno odijevala i ponašala.

Nastavak suđenja je određen za 12. lipnja kada bi se postupak, prema predviđanju suca Teofilovića, mogao i okončati.

>> Ubio suprugu zbog ljubomore i najave da će ga napustiti?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije