Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita prirode

Dodatni novčani poticaji seljacima za čuvanje okoliša

'20.04.2010., Belica- Sezonska sadnja. Poljoprivredni poticaji. ILUSTRACIJA. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
07.12.2012.
u 11:47

Riječ je o poticajima iz poljoprivredno-okolišnog programa te poticajima za gospodarenje u NATURA 2000 ekološkoj mreži

VINKOVCI – Hrvatski će poljoprivrednici od siječnja 2014. imati pravo na dodatne poticaje za provođenje mjera zaštite prirode, a riječ je o poticajima iz poljoprivredno-okolišnog programa te poticajima za gospodarenje u NATURA 2000 ekološkoj mreži – rekao je Darko Znaora, voditelj projekta "Podrška poljoprivredno-okolišnim mjerama" na predavanju u Vinkovcima gdje je zainteresiranima objasnio o čemu je riječ. Podsjetio je da je, primjerice u Austriji, 90 posto poljoprivrednika dobrovoljno ušlo u takve mjere i dodatno su nagrađeni, a u Hrvatskoj će se sve početi primjenjivati od siječnja 2014. Do tada će biti obavljen niz rasprava i provedene ankete kako bi se na što bolji način proveo projekt "Podrška poljoprivredno-okolišnim mjerama" koji je počeo u travnju ove godine, a financiran je zajmom Svjetske banke.

>> Proizvodnja solarnih ćelija sve više prijeti okolišu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije