Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u Karlovcu

Doček Nove godine na karlovačkoj Promenadi: koncert grupe Magazin i novogodišnji vatromet

Advent u Karlovcu
Foto: Promo
1/4
29.12.2022.
u 13:16

Advent u Karlovcu postao je pravi turistički adut koji je građanima i gostima ponudio pregršt nezaboravnih iskustava

Karlovačka Promenada posljednja je dva tjedna mjesto adventskih susreta uz odlične koncerte poznatih domaćih izvođača, lokanih bendova i tamburaša, a brojne predstave, radionice za najmlađe, sportska i kulturna događanja preplavile su i ostale gradske lokacije. Prigodna turistička ponuda privukla je posjetitelje na tematske ture Zvijezdom i Kupom, a posjećene su i izložbe u Aquatici i starom gradu Dubovcu. Uživajte u programu i u naredna tri dana, a Novu godinu dočekajte u veselom ritmu uz grupu Magazin.

Na karlovačkoj Promenadi i u naredna tri dana očekuje nas mnoštvo glazbenih i zabavnih sadržaja. Na Glazbenom paviljonu večeras u 18 sati počinje božićni koncert pod nazivom  Christmas Gig, a svira lokalni sastav - Antonio Čorak i bend. Od 19 sati okupljene će zabavljati i za ples pripremiti tamburaški sastav Skitnice, dok u 20:30 h počinje koncert mnogima omiljenog domaćeg benda Pips, Chips i Video Clips, s kojima je odličan provod uvijek zagarantiran. Sutra od 20:30 sati na programu je koncert dive neizmjerne energije, prepoznatljivog glazbenog izričaja i snažnog vokala, Zdenke Kovačiček, a pratit će ju Greenhouse Blues Band. U subotu, na Silvestrovo, sve je u znaku dočeka Nove godine. Program na  Glazbenom paviljonu počinje u 21 sat s dobro poznatim lokalnim bendom Riversi. Karlovčane i goste ovog grada susreta bend Riversi zabavljat će do 23 sata kad počinje dugoočekivani koncert grupe Magazin. Uz prepoznatljivo veselje, ples i pjesmu koju donosi Magazin, okupljeni će ispratiti staru i dočekati Novu godinu, a u ponoć će slavljeničku atmosferu začiniti i tradicionalni novogodišnji vatromet iznad centra grada. Detaljan program možete pronaći na web stranicama: visitkarlovac.hradventukarlovcu.hr

Veliku pažnju i interes ovog Adventa u Karlovcu privukle su brojne zabavno edukativne radionice za najmlađe. Kroz igru i druženje s vršnjacima imali su prilike učiti o svijetu koji ih okružuje i pri tom se dobro zabaviti, a preostale su još dvije: danas u 18 sati Eko pan održat će Eko izazov Klijanca i Pupa, dok je sutra u 18:30 sati na rasporedu radionica Putujemo svijetom koju održava Knjiguljica.  

Što je posebno obilježilo ovogodišnji Advent u Karlovcu?

Brojni kulturni, sportski i zabavni događaji uz prigodnu gastronomsku ponudu obilježili su ovogodišnji Advent u Karlovcu, a posebnu radost među svim ljubiteljima zimskih aktivnosti na otvorenom donijeli su veliko Gradsko klizalište kod Sokolskog doma te ledeni tobogan i klizalište u Šancu za najmlađe gdje su učinili svoje prve klizačke korake.

Advent u Karlovcu postao je pravi turistički adut koji je građanima i gostima ponudio pregršt nezaboravnih iskustava. U jedinstvenom prostoru Aquatike još uvijek je otvorena izložba „Svim na Zemlji, mir, veselje“ iz zbirki kolekcionara Alena Pajtaka. Eksponati su predmeti za ukrašavanje jelke, jasličarska tradicija, dječje igračke i razna pomagala za pripremu božićnih slastica, dok je u atriju Starog grada Dubovca otvorena izložba o povijesti čokolade, uz nezaobilazne čokoladne suvenire i priliku za fotografiranje u posebno osmišljenom foto kutku.

Tijekom adventskih vikenda Udruga turističkih vodiča „Bastion“ i TZ grada Karlovca pripremile su posebno osmišljene Adventske tematske ture po Zvijezdi uz priče kako se nekada pred Božić ukrašavao dom i grad, što je bilo na blagdanskom stolu i kako se pripremalo za polnoćku.

Žitna lađa Zora također je priredila nezaboravne ture uz kuhano vino, paprenjake i prigodne adventske priče tijekom plovidbe.

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o.. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a Manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije