Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škare-Ožbolt:

'Doček Glavaša podsjeća me na atmosferu devedesetih'

Vesna Škare
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
02.02.2015.
u 08:59

Ne možemo više biti dio balkanske unije, moramo se usredotočiti na napredak i ići u razvoj, rekla je Vesna Škare-Ožbolt

Nerazumljivo je da je Ustavni sud toliko dugo čekao s odlukom, komentirala je saborska zastupnica i bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt za televiziju N1 povratak Branimira Glavaša u Osijek. Na upit podsjeća li je jučerašnji doček Glavaša na atmosferu devedesetih, odgovorila je potvrdno.

– Emocije koje se opet oživljavaju možda nekima djeluju prevatreno, možda trebamo ići u smirenijem tonu i razvoju zemlje. Ne možemo više biti dio balkanske unije, moramo se usredotočiti na napredak i ići u razvoj. Ove stvari događaju se kada nemate posla i ne vidite izlaz – počnete gledati u prošlost i živjeti u njoj – rekla je.

Za odluku Međunarodnog suda u Haagu o tužbama Hrvatske i Srbije za genocid, koja bi sutra trebala biti objavljena, rekla je da je povijesna te da je ovo važan politički i moralni događaj.

– Mislim da je naš tim izvrsno odradio posao i kvalitetno su prikazali cijelo stanje stvari  – rekla je Škare-Ožbolt, dodajući da srpska protutužba ima mnogo manje šanse na uspjeh.

– Strašno je što je Srbija dvaput bila predmet istrage na ICTY-ju zbog genocida – rekla je.

>> Branimir Glavaš na pozornicu u Osijeku stigao uz Škorinu pjesmu 'Sude mi'

>> 'Presuda za genocid neće puno utjecati na odnose sa Srbijom'

Komentara 169

DU
Deleted user
09:18 02.02.2015.

Bio sam branitelj i mogu jedino konstatirati - tamo gdje je neprijatelj napadnut baš njegovim metodama, okrutno&krvavo - ti gradovi su ostali očuvani i time je nebrojeno života i imovine ostalo očuvano. Primjerice, Gospić - možemo mi sad ovo i ono sudski (rat je ionako lakrdija za svako pravosuđe!), ali nisu ušli... I vrijedi za Osijek i Glavaša, ma što god mi pričali danas. Uostalom, tko si od onih koji su još živi iz Osijeka može priuštiti luksuz zaborava!? Lako je lamentirati iz pozicije kojekakvih NGO, plaćenih novinarskih pera iz smjera MI 6 i pete kolone, razglabati u detalje kako je bilo i ovako i onako... Ali nisu pali ti gradovi, u konačnici, što je jedino bitno!

DU
Deleted user
09:19 02.02.2015.

Čudo jedno svaki put nakon 3 godine vlasti SDP-a kod nas se pojavi atmosfera 90tih. Da gospođo Ožbolt kad tri godine netko uporno radi i vuče poteze protiv onoga što je krvlju plaćeno, prilično je logično da se pojavi otpor i bunt protiv toga. Kad vlast obnaša ekipa u kojoj je 50% pripadnika naroda koji u stanovništvu države čini 4% i kad neki dijelovi toga naroda tvrde kako su im narušena prava .. e onda je ozračje devedesetih normalna pojava i samo slijepci se moraju pitati zašto i kako!

PE
perfa57
09:12 02.02.2015.

Znači, više joj je odgovaralo stanje kada je general Glavaš proglašen ratnim zločincem. Hrvatima je izgleda zapriječeno slavlje i sreća, jer to nekima smeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije