Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
križevčani izabrali

Dobrotvorka i rušenje gradskog simbola Prigorcima najbitiniji

Stari Mlinar Križevci
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
19.01.2014.
u 12:00

Tamara Premuš, predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, osoba je godine u Križevcimaa, prema izboru čitatelja volonterskoga portala događaj 2013. je nestanak kompleksa Starog Mlinara u centru grada. Na mjestu s kojeg je 1903. nastala danas jedna od najjačih pekarskih industrija u državi treba niknuti trgovački centar

Sve ove godine predano se angažira za boljitak osoba s mentalnom retardacijom u Križevcima i njihovo uključenje u zajednicu, ne tražeći zauzvrat ništa osim da im se priznaju prava. Tamara Premuš (41) je sad i sama “honorirana” za svoj trud - čitatelji portala krizevci.info izabrali su je za osobu godine.

Aktivistica, i sama roditelj njegovatelj kćeri s mentalnom retardacijom i cerebralnom paralizom skromno je primila to priznanje lokalne zajednice.

-Drago mi je da su ljudi glasanjem za mene potvrdili da je ono što radim dobro i da su me u tome podržali. Ovaj izbor je "dobar vjetar u leđa" za nove izazove kao roditelju djeteta sa teškoćama i kao predsjednici udruge, uz svoje u udruzi i klubu Maslačak osjećam se posebno - reče Tamara, usmjerena u posljednje vrijeme na uređenje kuće za štićenike.

Nisu se istaknuli

Tik do nje u ovom jedinstvenom regionalnom web izboru, provedenom bez nominiranja političara, jer, poručuju s volonterskoga portala, i lani osim na izborima nisu bili previše istaknuti, smjestio se 15-godišnji Kristijan Višak, koji je u svibnju dao zaustaviti vlak dok se približavao autobusu punom đaka koji je zapeo na pruzi u Križevačkoj Poljani. Trećeplasirani je Rudolf Kralj (18) juniorski državni i balkanski atletski prvak.

Čokolade i praline

Križevčani su odabrali i događaje po kojima će pamtiti 2013.

Najvažniji je rušenje kompleksa Starog Mlinara u centru - gotovo su sravnjeni objekti u kojima je 1903. nastao Mlinar, danas jedna od najjačih pekarskih industrija u Hrvatskoj. Mlinarov silos bio je jedan od simbola grada, a umjesto njega treba niknuti robni centar.

No, buja druga tvornica - otvaranje pogona za proizvodnju čokolade Udruge invalida, Hedona, drugi je najveći događaj lani u Križevcima. Njihove praline i čokolade pravi su hit i ukusan suvenir. Treći važan događaj lani po Križevčanima na internetu je cjelogodišnje obilježavanje 200 godina glazbenog školstva u gradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije