Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema kuda

"Dobri duh" Segeste izbjegao već devetu deložaciju iz stana

\'03.10.2011., Sisak - Nakon 10 godina sudskih sporova Milan Cindric morat ce napustiti stan kod pomocnog igralista Segeste u kojemu je zivio 38 godina.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
03.10.2011.
u 17:09

Grad Sisak ipak je dao još jednu priliku - rok za iseljenje produžili su mu do 30. ožujka 2012.

Umirovljeni Milan Cindrić sa suprugom Dragicom i kćerkom Žaklinom jutros je trebao dočekati deložaciju iz dvosobnog stana u skladišnom objektu uz pomoćno igralište sisačke Segeste, gdje živi već 38 godina.

Živi od 2000 kuna

Prostor je na korištenje dobio od INA-e kao domar pri tadašnjem Športskom nogometnom klubu. No, vlasništvo je od 1997. preuzeo Grad Sisak, s kojim sudski proces za iseljenje traje već 11 godina.

– Živimo od 2000 kuna moje mirovine. Radio sam deset godina od 1977. kao skladištar. Nastavio sam i kasnije volonterski obavljati poslove. Iako imam kuću u Petrinji, uništena je u ratu. Dobio sam materijal od države, ali novca za obnovu jednostavno nisam imao. Trenutno nemam kud, osim na cestu! Kada bi mi barem produžili rok do proljeća pa da stignem uvesti vodu i urediti za život jednu etažu- priča 67-godišnji hrvatski branitelj, koji je kuhao i za Titovu i za Tuđmanovu vojsku, a njegove specijalitete u Sisku kušale su brojne generacije sportaša. Odgodama je do sada izbjegao čak osam deložacija.

– Tužba za iseljenje podignuta je 2000. godine, četiri godine kasnije donesena presuda u korist Grada Siska, a 2006. pokrenuta i ovrha. Općinski sud lani je donio rješenje u korist Milana Cindrića, prema tužbi koja se temeljila na Zakonu o prodaji stanova namijenjenih za nadstojnika stambene zgrade. No, Županijski sud isto je odbio, jer je Grad uložio žalbu. Podigli smo ustavnu tužbu - kaže Milanov odvjetnik Domagoj Rupčić.

Planiraju rušiti objekt

Iako su tražili odgodu današnje ovrhe, odbijeni su. No, čitava je priča jučer dobila nešto sretniji epilog. Zahvaljujući inicijativi Večernjeg lista i razumijevanju gradskih vlasti, "dobrom duhu" Segeste, baš kao i mačku s devet života, "posrećilo" se i ovaj put. Naime, predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak odlučio mu je, uz suglasnost gradonačelnika Dinka Pintarića, produžiti rok za iseljenje, uz Cindrićevo jamstvo da će to učiniti do 30. ožujka 2012. godine. Kako doznajemo, objekt ŠRC-a Sisak bit će srušen, a na istom će se mjestu izgraditi novi za potrebe djece nogometaša, što je za sada tek u fazi - ideje.

Komentara 3

MR
MrSr
15:49 04.10.2011.

Mile je legenda! Svatko ga zna tko je god dosao na INU igrati kosarku,nogomet... Posto vidim da je branitelj,Vi se dignite na noge i sredite to da covjek ostane tu gdje je. Ali eto tako je to kod nas,covjeka ce na ulicu izbaciti,jer sa 2000kn nemoze nista i to je svakome jasno. A na novom objektu ce se oprati nesto...bas se pitam sta... Novak i Pintaric su mu produljili delozaciju,a i sami vjerovatno znaju da nema kuda. Pa jbt ostavite covjeka tu gdje je i gotovo. Ali ponavljam,preslatko je pranje... Mile sretno!

IB
istina_boli
12:31 05.10.2011.

Da je tolike godine , svaki dan samo jednu ciglu uzido vec je odavno mogao zavrsit svoju kucu. Jednostavno , tip sjedi na dvije stolice. Da ga se najuri na ulicu vec bi odavno zavrsilo to sranje., Za nekoga zakonii vrijede, a nekom se gleda kroz prste.

ZE
zekonpz
21:31 08.10.2011.

@istina_boli: dakle, čovjek ima primanja 2000kn, toliko ti mjesečno treba samo za režije i prehranu tročlane obitelji, no treba malo mućnut glavom prije nego baciš bombu kao ovu tvoju o cigli dnevno. pa ne živi se od zraka i ljubavi. ne možeš reć da tip sjedi i ne radi ništa jer to je jako daleko od istine. ne razumijem kako se možeš obrušavat na čovjeka kad ni ne znaš sve okolnosti situacije, a da si miću ikad u životu vidio i razmijenio s njim rečenicu-dvije, ove nebuloze koje si gore iznio ti ne bi bile ni u primisli!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije