Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavio Plenković

Dobre vijesti za seljake: Od idućeg tjedna dopuštena svinjokolja

Kaniža: Slavonska svinjokolja u dvorištu Antuna Biličića
Ivica Galovic/PIXSELL
15.12.2023.
u 13:54

Danas je Stalni odbor Europske komisije donio pozitivnu odluku za Hrvatsku kojom se omogućuje regionalizacija i uvođenje novih zona, odnosno blaži režim za naše svinjogojce. Odluka stupa na snagu idući tjedan

Od idućeg tjedna bit će omogućena trgovina svježim mesom i svinjokolja na objektima za vlastite potrebe, uz poštivanje biosigurnosnih i drugih uvjeta, objavio je u petak premijer Andrej Plenković na X-u. Objavio je kako je jutros u Bruxellesu razgovarao s povjerenicom EU za zdravlje i sigurnost hrane Stellom Kyriakides o poduzetim mjerama u suzbijanju afričke svinjske kuge (ASK).

"Danas je Stalni odbor Europske komisije donio pozitivnu odluku za Hrvatsku kojom se omogućuje regionalizacija i uvođenje novih zona, odnosno blaži režim za naše svinjogojce. Odluka stupa na snagu idući tjedan", objavio je Plenković.

Čestitao je ministrici poljoprivrede Mariji Vučković, veterinarskoj struci, nadležnim službama i svinjogojcima "koji su propisivanjem i pridržavanjem mjera pridonijeli suzbijanju ASK i očuvanju proizvodnje i tradicije u Hrvatskoj".

VEZANI ČLANCI:

"Bit će omogućena trgovina svježim mesom i svinjokolja na objektima za vlastite potrebe, uz poštovanje biosigurnosnih i drugih uvjeta. Osim zoniranja Vukovarsko-srijemske i dijela Brodsko-posavske županije, nova zona i prije roka proširena je i na Osječko-baranjsku županiju", kaže se u objavi premijera na X-u.

Komentara 24

KU
Kuler
14:00 15.12.2023.

Dobre vijesti je li? A sto ce seljaci sada uopce klati, nakon sto im je Plenkoviceva briselska poslusnicka vlada ubila 25.000 svinja?

MA
Maksimiliano
14:01 15.12.2023.

samo zato što su ap-a dobro pritisnuli, dobar putokaz i za ostale ...

TR
tratincica68
13:58 15.12.2023.

Sta ce klat ako su sve pobili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije