Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI BROJ NOVOZARAŽENIH

Dobre vijesti za Nijemce: Ministar obećao skoro ukidanje zaštitnih maski

Ilustracija
Matthias Bein/DPA/PIXSELL
14.06.2021.
u 10:30

Prvo će se ukidati obveza nošenja maski na otvorenom, a u okruzima s vrlo malim brojem zaraženih i visokom stopom cijepljenja mogla bi se ukidati i u zatvorenom

Robert Koch Institut objavio je danas da je u Njemačkoj zabilježeno 549 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Njemačka je tako po prvi puta nakon više od osam mjeseci zabilježila broj novozaraženih manji od 1000. U nekim okruzima nije bilo niti jednog slučaja zaraze koronavirusom. Zbog toga su sve učestaliji prijedlozi za ukidanjem obveze nošenja maski.

Savezni ministar zdravstva Jens Spahn obećao je ublažavanje te mjere, javlja Fenix magazin.

– U slučaju pada incidencije trebali bismo postupno postupati u ublažavanju nošenja zaštitnih maski. U prvom koraku se u osnovi može odustati od zahtjeva za nošenjem maske u vanjskom području – rekao je Spahn u ponedjeljak.

U okruzima s vrlo malim brojem zaraza i visokom stopom cijepljenja, obveza nošenja maski bi se mogla postupno ukidati i u zatvorenom

- Uvijek se možete voditi pravilom da ako niste sigurni, nosite masku, pogotovo kad putujete i na sastancima u zatvorenom. Više sigurnosti postoji samo ako su svi prisutni ili cijepljeni ili redovito testirani – rekao je Spahn.

>> Pogledajte i ovaj video: Zašto svatko drugačije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije