Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD KUĆE Mršić otvara prometne radove na Đelekovečkoj

Dobre postupke Grada Koprivnice prepoznali su i u Bruxellesu

25.02.2009.
u 17:38

Vrativši se u utorak iz Bruxellesa sa svečanosti nagrade Europskog tjedna kretanja, gdje je Koprivnicu predstavio kao primjer kako nagrada za Europski tjedan kretanja može utjecati na razvoj male zajednice, gradonačelnik Zvonimir Mršić danas je odmah nastavio s dobrom, prometnom praksom.

Prezentacija
Otvorio je radove na izgradnji pješačko-biciklističke staze i javne rasvjete na Đelekovečkoj cesti.

- Građani će imati na raspolaganju pješačko-biciklističke staze od table do table Koprivnica - istaknuo je Mršić te naveo da su dobru praksu prepoznali u i Bruxellesu, gdje je jedino Koprivnica dobila priliku prezentacije održivog razvoja te je služila kao primjer gradovima poput Frankfurta, Stockholma, Osla.

- Bili smo veće zvijezde nego dobitnici nagrada, a najviše je zanimacije pobudio naš ZERP, rekreacijski park za starije, te dječja igrališta koja se nalaze na svakom ćošku - rekao je Mršić. O važnosti njegovog posjeta europskoj prijestolnici govori činjenica da su bili pozvani zamjenik europskog povjerenika za zaštitu okoliša, predstavnik parlamenta Estonije, gradonačelnica ciparske Nikosije te gradonačelnik male Koprivnice.

Ove je godine nagradu za Europski tjedan kretanja osvojila Budimpešta, a finalisti su bili Zagreb i Alamda. Na novouvedenoj nagradi za Zeleni glavni grad Europe, nagrade su dobili Stockholm i Hamburg, a Helena Hećimović, koordinatorica tjedna kretanja iz Bruxellesa izrazila je žaljenje što Koprivnica kao mali grad ne može sudjelovati u ovom projektu, a pokazala je primjer ostalima kako mali grad može puno postići u tjednu kretanja, ali i u zaštiti okoliša.

Mršić je ispričao da su se predstavnici drugih gradova interesirali za rješenja kako postići ono što je postigla Koprivnica.

Neizgovorivo
- Oni za razliku od nas imaju novca i sredstava, ali nemaju metode kako građane uključiti u ovakve projekte - napominje Mršić. Hećimović kaže da Koprivnicu u Europi svi prepoznaju kao grad čije se ime ne da izgovoriti. Gradonačelnik je najavio novi projekt koji će se baviti prijevozom djece u školu, a provodit će ga jedini u Hrvatskoj..

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije