Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUŠEN POBIJEDIO

Dobio spor - poništava se rješenje Ministarstva kulture

dražen kušen
Marko Mrkonjić/PIXSELL
08.07.2013.
u 17:15

Poništava se rješenje kojim je Siniša Bjedov imenovan ravnateljem Državnog arhiva u Osijeku

Poništeno je rješenje Ministarstva kulture kojim je Siniša Bjedov, inače član HNS-a, prošle godine imenovan ravnateljem Državnog arhiva u Osijeku. To je epilog upravnog spora kojega je pred Upravnim sudom u Osijeku pokrenuo Dražen Kušen, jedan od prijavljenih kandidata za ravnatelja na natječaju, protiv Ministarstva kulture.

- Usprotivio sam se takvoj odluci i tužbu podnio zbog tri razloga. Prije svega zbog povrede postupka, ne ispunjavanja uvjeta iz natječaja te pogrešne primjene zakona. Ovo je prvostupanjska presuda, ali sam zadovoljan što u izreci o pravnom lijeku stoji kako žalba ne odgađa izvršenje, a što znači da se natječaj poništava - kaže Kušen, viši državni arhivist u DAO-u.

U osječkom Arhivu Kušen je zaposlen od 1999. godine, a radi na mjestu voditelja Odjela fondova gospodarstva i bankarstva. Naime, Upravni sud je zaključio kako je njegov zahtjev osnovan te da su tužiteljevi navodi točni i istiniti, odnosno da imenovani Bjedov ne ispunjava zakonom propisane uvjete iz natječaja za obavljanje ravnateljske funkcije Državnog arhiva u Osijeku. - Ne vidim razloga da se ne javim na idući natječaj za ravnatelja, ali ipak ne bih ništa želio prejudicirati. Još nisam na čisto s tim, pa o tome za sada ne bih - rekao je Kušen napominjući kako je proteklih godinu dana od kada je Bjedov imenovan ravnateljem zajedno s njim maksimalno sudjelovao u radu Arhiva u \"smislu djelovanja i funkcioniranja arhivskog sustava\".

>> HNS članovima: Javite se i za posao u Ministarstvo kulture

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije