Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnici odlaze iz hrvatske

'Dobio sam ugovor u Saudijskoj Arabiji. Sustav u Hrvatskoj je neodrživ. Ne želim otići, ali...'

19.07.2022.
u 08:01

Ne prihvate li se njihovi zahtjevi, liječnici će početi raditi prema normativima, što znači da će biti dulje liste čekanja

Ključne riječi

Komentara 40

DU
Deleted user
09:13 19.07.2022.

Kud češ veću anarhiju kao u našem zdravstvu.Sve je otpočelo uključivanjem zdravstva u proračun pa potom dozvola lječnicima raditi i privatno.Dozvolom privatnog rada zanemaren je rad u bolnicama i potaknute liste čekanja.Kako je moguće da vas isti lječnik koji koristii resurse zdravstva nemože primiti i godinu dana a privatno možete doći u bolničku ordinaciju za dva dana.Treba pod hitno urediti zdravstveni sustav koji funkcionira na vađanju krvi i c vitaminu,gdje se pregledi obavljaju polovićno zanemarujući usklađivanje terapije po drugim bolestima.Stoji da su pošteni lječnici podplačeni ali dobra većina lječnika nadupunjuje primanja od suradnje sa farmaceutikom i privatnim uslugama.Zdravstvo je jedino podjelilo pacjente od onih koji ako ga zaboli zub mogu se odmah lječiti u Beču,onih koji mogu privatno izvršiti preglede i tako se lječiti i onih koji stvarnu dijagnozu moraju čekati i do godinu dana.Žalosno je da kod pogrešaka nitko za ništa ne odgovara.Jedino mogu konstatirati da su najveće žrtve trulog sistema medicinske sestre i ostalo osoblje.

DU
Deleted user
09:19 19.07.2022.

Zbog čega je dozvoljen odlazak mladih lječnika u dijasporu po završetku studija.Potrebno je ustvrditi da se za školovanje u kojoj je potrošen novac poreznih obveznika traži određen rad u struci koji se povečava ako lječnik u specijalizaciji također koristi isti novac.Mladi lječnik može otiči odmah ako se sam financira ili vrati veći dio školarine.Ako se koriste sredstva poreznih obveznika onda ista treba vratiti ili odraditi.Zar mi školujemo kadar za potrebe bogatih i to besplatno.

RA
radolizem
08:20 19.07.2022.

Hrvatska ne može ponuditi liječnicima uvjete i plaće kakve mogu dobiti u Austriji ili Saudijskoj Arabiji. Od kad znam za sebe liječnici i medicinske sestre su odlazili na rad u Švicarsku, Austriju, Njemačku, Italiju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?