Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova TV izgubila

Dobio radni spor: Svilanu bonus od 422.000 kn

Siniša Svilan
Goran Jakuš/PIXSELL
09.07.2014.
u 19:00

Odluka radnog suda - Neisplatom bonusa za 2011. bio bi diskriminiran u odnosu na ostale zaposlenike

Siniša Svilan, bivši direktor programa Nove TV, koji je lani nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora, koji će mu biti zamijenjeni radom za opće dobro, jer je za mito omogućio produkcijskoj kući Core Media da se njezine emisije emitiraju na Novoj TV, na zagrebačkom Općinskom radnom sudu dobio je spor protiv te TV kuće.

Nova TV mu mora, prema nepravomoćnoj presudi, isplatiti bonus za 2011. od 421.920 kuna s kamatama te mu platiti 50.000 kuna sudskih troškova. To nam je potvrdila glasnogovornica Općinskog radnog suda, sutkinja Nika Grospić Ivasović.

Obrazloženje presude

Svilan je inače dobio otkaz na Novoj TV u lipnju 2012. nakon što je protiv njega potvrđena optužnica. Općinski radni sud prihvatio je njegovu tužbu protiv Nove TV jer bi neisplatom bonusa za 2011. Svilan bio doveden u diskriminirajući položaj u odnosu na druge zaposlenike. U obrazloženju presude navodi se “da je bonus za 2011. isplaćen u cijelosti ili djelomično svim zaposlenicima Nove TV sukladno odluci Nadzornog odbora od 21. 2. 2012., kojom se daje suglasnost upravi Nove TV da izvrši isplate, osim Svilanu, u odnosu na kojeg je jedini dioničar Nove TV CME Media Enterprises B.V. odlučio da se odbija prijedlog uprave Nove TV da mu se isplati bonus bez obzira na bilo koja odobrenja koja su dana vezano uz isplatu bonusa za 2011. od bilo kojeg drugog tijela društva“.

Time je, navodi se u presudi, Svilan doveden u diskriminirajući položaj u odnosu na ostale zaposlenike kojima je bonus isplaćen. Usto mu nikad nije dostavljena odluka jedinog dioničara kako bi mogao tražiti ostvarenje svojih prava, odnosno pobijati je pred sudom. Podsjetimo, prema kaznenoj presudi Svilan mora u državni proračun uplatiti 67.500 eura koje je kao mito primio od Vladimira Šelebaja, što je oko 513.000 kuna.

Šutnja Nove TV

Siniša Svilan (koji je nakon odlaska s Nove TV najprije bio regionalni programski koordinator kod vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića, a sada je programski konzultant direktorice beogradske Televizije B92), danas nije htio ništa reći o ovom slučaju. – Ne želim ništa komentirati jer se radi o nepravomoćnoj presudi – rekao nam je Svilan.

Kada smo Novoj TV uputili upite kako vodstvo kuće komentira nepravomoćnu presudu prema kojoj Svilanu moraju isplatiti bonus za 2011., zašto mu taj bonus nije bio isplaćen, je li bonus za tu godinu bio isplaćen svim ostalim direktorima s menadžerskim ugovorima te hoće li se Nova TV žaliti na ovu presudu, uzvraćeno nam je: – Nova TV ne komentira sudske postupke koji su u tijeku. Poslovni odnosi zaposlenika i poslodavca uređeni su ugovorima te time spadaju u domenu poslovne tajne.

>>Siniša Svilan kriv za uzimanje mita, mora vratiti i 67.500 eura!

>>Svilan je kriv: Rad za opće dobro ili osam mjeseci zatvora

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
19:10 09.07.2014.

Potkradeš svog poslodavca i još imaš pravo na bonus. Toga ima samo u Hrvatskoj!

Avatar tajar
tajar
19:43 09.07.2014.

Svilanu će novac dobro doći u Bogradu gdje živi i radi, jer je tamo život jeftiniji!

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
21:32 09.07.2014.

Neka mu to bude otpremnina iz Lijepe Naše za sva vremena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije