Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Dobio kredit od 7,5 milijuna kuna i zaradio kaznenu prijavu

šalter
Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija
17.01.2020.
u 10:04

Za taj iznos je banka oštećena jer je prikrivanjem i lažnom prikazivanjem činjenica, kako kažu u PU varaždinskoj, dovedena u zabludu

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenom da je kao osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke sa sjedištem u Koprivnici počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kako se sumnja, on je u razdoblju od 1. ožujka 2019. godine, kad je predan zahtjev za realizacijom kratkoročnog revolving kredita u jednoj banci sa sjedištem u Zagrebu, pa do 2. kolovoza 2019. godine, kad je otkazan ugovor o tom kreditu, u službene ili poslovne isprave koje je priložio zahtjevu za kredit unio lažne podatke, a onda ih svojim potpisom i službenim pečatom ovjerio i koristio kao prave. 

Riječ je o ugovoru o ustupu potraživanja, izvodu otvorenih stavaka trgovačkog društva i poslovnim računima. Time je omogućio plasiranje kredita od 7.500.000 kuna. Za taj iznos je banka oštećena jer je prikrivanjem i lažnom prikazivanjem činjenica, kako kažu u PU varaždinskoj, dovedena u zabludu. Novac nije vraćen. Protiv 40-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:21 17.01.2020.

Tja, kaj se more. Nije jednostavno imao sreće, pa to mu je. A pučka mudrost s velikom sigurnošću tvrdi da je bolje roditi se bez one stvari nego bez sreće. To je po svojoj prilici živa istina jer, da je imao samo mrvicu sreću, svi bi ga držali uglednim gospodarstvenikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije