Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danica Ramljak:

'Dobila sam pravomoćnu presudu, nezakonito sam smijenjena u IRB-u'

Danica Ramljak
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
19.12.2019.
u 14:35

Moja uspješna karijera je nastavljena i nakon ovoga, ali sam pravdu čekala punih 7 godina - kaže bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković

Bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković Danica Ramljak objavila je da je nakon sedam godina dobila pravomoćnu presudu Županijskog suda u Zagrebu da je njezina smjena s tog mjesta bila nezakonita.

- Tadašnje Upravno vijeće IRB-a me smijenilo po nalogu tadašnjeg ministra znanosti i obrazovanja Željka Jovanovića te njegovog tadašnjeg zamjenika notornog Saše Zelenike koji se drznuo protuzakonito brisati me čak iz registra znanstvenika. Naravno da sam kasnije vraćena u registar. Sud je dokazao da su svi odgovorni prekoračili svoje službene ovlasti, što je kazneno djelo, i postupali protuzakonito u mom slučaju - tvrdi Ramljak.

- Slušajući ovih dana što prolazi dr. Boro Nogalo sa Srebrenjaka i imajući vlastito osobno iskustvo montiranog procesa progovorit ću javno o detaljima monstruoznih optužbi na ovu temu. Mislim da je došlo vrijeme da se konačno kaže tko se bira u Upravna vijeća i kako se često političari i njihovi poltroni koji obavljaju javne funkcije u Upravnim vijećima ponašaju protuzakonito i prolaze nakažnjeni. To treba prestati! Moja uspješna karijera je nastavljena i nakon ovoga, ali sam pravdu čekala punih 7 godina - zaključuje Ramljak.

VIDEO Ministrica Divjak na manifestaciji Dana otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković

Ključne riječi

Komentara 4

CH
chemica
16:09 19.12.2019.

Još je 2010. HDZ-ova vlada najavila njezinu smjenu. SDP ju je tada zdušno branio, da bi je 2012. vlastoručno smijenio. No, nije li urnebesno to licemjerje u politici?

AI
andja.ivan.knezevic
15:25 19.12.2019.

Tužite mrzitelje Hrvatskog naroda , i pošteno se naplatite .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije