Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide u zatvor

Dobila 5 godina jer je nožem ubila muža koji se tukao sa sinom

nena kauguri (1)
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/3
15.04.2011.
u 11:22

Optužnica je teretila Nenu Kauguri da je 11. studenoga prošle godine u obiteljskoj kući u Glini, braneći svog 14-godišnjeg sina od napada pijanog supruga, prekoračila nužnu obranu. Priznala je ubojstvo.

Veliko vijeće Županijskog suda u Sisku ocijenilo je kako je Nena Kauguri (45) iz Gline, braneći svoga sina od napada nevjenčanog supruga, glinskog profesora Željka Badovinca (56) kojeg je ubila nožem, ipak prekoračila nužnu obranu te je osuđena na pet godina zatvora.

– U namjeri da zaštiti svoga 14-godišnjeg sina Nena Kauguri mogla je postupiti i na druge načine, ne dovodeći u opasnost život pokojnog Badovinca. Pri utvrđivanju kazne uzete su u obzir i olakšavajuće okolnosti, da je dosad neosuđivana, da je majka troje djece i druge - obrazložila je presudu predsjednica vijeća Melita Avedić.

Na taj je način prihvaćena teza optužbe, koju je zastupao županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak, kako život mladog sina nije bio neposredno ugrožen te je Nena Kauguri prekoračila granice nužne pomoći.

Slučaj se dogodio 11. studenoga prošle godine u večernjim satima, kada je pod utjecajem alkohola došlo do još jedne svađe Nene Kauguri i nastavnika etike i latinskog jezika u glinskoj srednjoj školi Željka Badovinca, koji su sedam godina živjeli zajedno. Kako bi zaštitio majku, mladi sin napao je profesora koji ga je srušio i počeo se s njim hrvati. Majka je dohvatila nož sa stola i u namjeri da obrani sina, Badovinca ubola ispod desnog pazuha. Time mu je probila nadlaktičnu arteriju pa je nesretni Željko iskrvario.

Iako je sudski vještak na raspravi potvrdio kako se u čekanju hitne pomoći jednostavnim pritiskom prsta na arteriju krvarenje moglo zaustaviti, to nitko od nazočnih kobne večeri nije učinio. Profesor, poznat kao autor nekoliko knjiga o povijesti Gline, preminuo je u kolima Hitne pomoći na putu do sisačke Opće bolnice. Kauguri je tijekom rasprave tvrdila kako je nesvjesno nožem ubola supruga, bez namjere da ga usmrti jer ga je voljela više od oca svoje djece.

 – Ponovo tvrdim da nisam kriva i svaki ću se dan moliti Bogu da istina dođe na vidjelo – kroz plač je presudu komentirala osuđena Nena Kauguri. Ostaje u pritvoru do pravomoćnosti presude.

Komentara 2

OB
-obrisani-
02:09 16.04.2011.

prestrašno,feministice nam kroje sudbinu.....udruga babe uzmite je u svoj resor kao i ana magaš,da nauči druge žene kako se muškarac kolje.....đubrad prokleta..

OB
-obrisani-
08:28 17.04.2011.

http://youtu.be/kOvwQlCv6-I

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije