Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljska drama

Dobila 15 mjeseci zatvora za paljenje stana i gušenje sinčića

\'24.06.2011., Lopatinec- Caffe bar i disko klub Aquarius, gdje je majka u stanu iznad kluba zapalila dijete a potom sebi ranila trbuh. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL\'
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
15.02.2012.
u 22:00

Znam da joj je bilo teško raditi u kafiću i da ju je nevjenčani suprug znao i istući, kaže majka osuđene M. G.

M. G. nepravomoćnom je presudom varaždinskoga Županijskog suda osuđena na godinu dana i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva s dragovoljnim odustankom te zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nesređeni odnosi

Prema presudi, optužena je 16. lipnja prošle godine, kako bi lišila života svog tada šestogodišnjeg sina i sebe, i to zbog nesređenih obiteljskih odnosa, izazvala požar u stanu u kojem je živjela iznad jednog ugostiteljskog objekta u Lopatincu.

Najprije je upaljačem zapalila stol, stolnjak na stoliću za televizor i bilježnice na radnom stolu u dnevnoj sobi te dasku za glačanje, stolnjak na kozmetičkom stoliću i podnožje kreveta u spavaćoj sobi. Zatim je dječaku, koji je spavao, oko vrata omotala i zategnula kabel sušila za kosu. Kada se dječak počeo gušiti, otpustila je kabel, ali je uzela kabel glačala i omotala ga sebi oko vrata. Uzela je i nož dug 23 centimetra, legla na krevet i pet se puta ubola u prsa.

Potom je još i zapalila jastuk na krevetu koji se nalazi između nje i sina. No, kada je vidjela da dječaku gori kosa, mobitelom je nazvala šogora koji je živio u stanu pokraj nje. Kad je došao, otključala mu je vrata i zajedno s djetetom izašla iz stana.

Dječak je tom prilikom zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, što je okvalificirano kao ozljeda lake naravi.

Mjesecima bez plaće

– Presuda je donesena i nemam više što reći. Taj dio priče za mene je završen – kazala nam je u srijedu osuđena M. G., koja ima pravo povremeno viđati sina smještenog kod djeda i bake s očeve strane.

Njezina je majka za Večernji list rekla da je kćeri bilo jako teško raditi u šogorovu kafiću, što je optužena, kako neslužbeno doznajemo, ispričala i na sudu.

– Više puta sam joj rekla da ispriča svima što se dogodilo jer će je osuđivati. Znam da joj je bilo jako teško raditi u kafiću i da ju je nevjenčani suprug znao i istući. Kad je završio u zatvoru, radila je za njegove a da mjesecima nije dobivala plaću.

Nije znala više što bi, pa je rekla da se mora maknuti jer joj je svega previše. I tada se dogodilo to što se dogodilo – ispričala je njezina majka.

Ključne riječi

Komentara 8

DE
deus ex machina
07:44 16.02.2012.

AKO ...... Ako je ova žena bila uračunljiva u vrijeme ovog zločina , onda je kazna za pokušaj ubojstva nemoćnog djeteta provocirajuće .....premalena ! Ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da je \"navodno\" prestala gušiti djete (možda je mislilala da je dijete mrtvo) pa je onda pokušala ubiti sebe......ali nije ugasila namjerno izazvani požar......što znači da nije \"odustala\" od ubojstva djteta!

JO
jolly
08:30 16.02.2012.

Sramotno mala kazna, koja će i druge potaknuti na slični zločin.

BA
BandaZG
22:10 15.02.2012.

Gdje su B.a.B.e.?! Kako su mogle dopustiti da ju se osudi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije