Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političar na sudu

"Dobije li Čačić izbore, može i ovu utakmicu"

'20.09.2011., Kaposvar, Madjarska - Sudjenje Radomiru Cacicu za prometnu nesrecu u kojoj je usmrtio dvije osobe na sudu u Madjarskom gradu Kaposvaru. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
21.09.2011.
u 22:00

Čačić se aktivno uključivao u obranu, slušajući sugestije odvjetnika, ali i čitajući “šalabahter” na dlanu lijeve ruke

Čačićeva izjava na suđenju u Mađarskoj, da zarađuje manje od 1000 eura, iako je riječ o jednom od bogatijih Hrvata, šokirala je mnoge. To je vjerojatno učinio zato što zna da, bude li proglašen krivim, snosi sve troškove očevida, vještačenja, svjedočenja...

Plaćanje troškova

Naime, zakon u Hrvatskoj, a tako je i u Mađarskoj, traži od sudaca da utvrde kakvog je optuženik imovinskog stanja kako bi se vidjelo kolike troškove na kraju može platiti. Zato se najvjerojatnije tako aktivno i uključivao u obranu, slušajući sugestije odvjetnika, ali i čitajući "šalabahter" koji si je ispisao na dlanu lijeve ruke. Inače, mađarski mediji nisu pridali veliku pozornost suđenju za Čačićevu nesreću s dvoje poginulih. Mađarska državna televizija MTV nije objavila ni riječi, a samo kratki prilog mogli su vidjeti gledatelji televizije TV2. Mađarske nacionalne novine također nisu objavile ni retka.

>>Vještak: Čačić nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti

Jedan od rijetkih mađarskih novinara koji je pratio suđenje Radimiru Čačiću bio je József Mihovics, odgovorni urednik u Zalai Hírlapu, regionalnom dnevniku koji izlazi u 55.000 primjeraka. U tekstu "Onog maglovitog dana" upoznao je čitatelje s time da Čačića uskoro čekaju izbori u Hrvatskoj i da se na suđenju pozivao na gustu maglu (?!), iako su ga svi demantirali, kao i da je prometni vještak bio uvjerljiv iznosivši podatke o Čačićevoj brzini pri sudaru od 145 do 150 kilometara na sat, što je šef HNS-a odlučno odbacio.

– Ne vjerujem da će novo ročište biti sazvano prije siječnja, a tada bi se Čačićev status mogao promijeniti. Pobijedi li na izborima, mislim da bi mogao pobijediti i u ovoj utakmici – kaže Mihovics.

Tehničar i glumac

Jedan mađarski novinar smatra da je Čačić na suđenju bio pravi tehničar i glumac:

– Uzeo je poznatog hrvatskog i ponajbolje mađarske odvjetnike, imao je dvoje prevodilaca. Odugovlačit će sa suđenjem dok ne prođu izbori i sve se pomalo zaboravi. Sutkinja dr. Krisztina Kostyák nije bila na visokoj razini, smatram da je podlegla pritisku Čačićeva odvjetnika Pétera Zamecsnika i prihvatila sve njegove dokazne prijedloge.

Komentara 144

DU
Deleted user
08:59 22.09.2011.

Svatko moze imati nesrecu, ali poslije toga treba prihvatiti odgovornost. Cuj 1000€!?! Nikad mi se nije svidjao, a sad jos manje. Bahato smece.

Avatar dovidovic
dovidovic
09:01 22.09.2011.

Utakmica? novinar suđenje zbo dvoje usmrćenih ljudi naziva utakmicom? Đubradi jedna!

OB
-obrisani-
01:07 22.09.2011.

Čekaj...kakav je ovo naslov? \"Dobije li Čačić izbore, može i ovu utakmicu\" Da mi je pregazio roditelje pregazio bi i ja njega i savjes bi mi bila CISTA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije