Naslovnica Vijesti Svijet

Dobije li Assad azil u Rusiji, živjet će kod Miloševićeve udovice

Popusti li Rusija pod pritiskom Zapada Assad i obitelj mogli bi završiti u Barvihi, elitnom gradu kod Moskve
30. prosinca 2012. u 17:14 1 komentara 8 prikaza
bašar al-asad, bashar al-assad
Foto: AFP/PIXSELL

Udovica i sin Slobodana Miloševića uskoro bi mogli dobiti novog susjeda - sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Naime, kako piše New York Times, popusti li Rusija pod pritiskom Zapada i ponudi Assadu azil, on bi se s obitelji mogao doseliti u Barvihu, elitni grad pored Moskve. To je mjesto nekad bilo puno dača uglednih partijskih funkcionera, a danas je znamenito i po drugoj vrsti stanovnika.

Tamo, na primjer, živi Askar Akajev, bivši predsjednik Kirgistana koji je zbačen 2005. godine. Akajev je s obitelji pobjegao iz zemlje nakon žestokih oporbenih prosvjeda, a u Rusiju došao na poziv predsjednika Vladimira Putina.

Barviha je dom i Miloševićevoj supruzi Miri Marković te njihovom sinu Marku Miloševiću, koji žive u odvojenim vilama. Mira Marković trenutno se bavi slaganjem knjige suprugovih intervjua, a njezin je sin oženio Ruskinju s kojom ima i kćer. Miloševićev brat Borislav kaže kako je njihov život u ruskom gradiću običan te da Miri u posjet često dolaze ljudi iz Srbije.

- Prijatelji joj stalno dolaze. Živi poštenim i normalnim životom - rekao je Borislav Milošević.

On smatra da bi Rusija davanjem azila Assadu napravila \"humanitarnu gestu\", no upitno je hoće li obitelj Assad na kraju završiti u toj zemlji. Naime, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov zasad odbacuje mogućnost da će Rusija Assadu pružiti azil, ali i da će posredovati pri njegovu dobivanju azila u nekoj trećoj zemlji.

>> Rusija očekuje Assadov pad, Hrvatska priznala opoziciju

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • Avatar madcap
    madcap:

    Rusija kao da vodi politiku učiniti sve kontra SAD pa nema veze jesi li u pravu ili nisi. Uopće mi nije jasno čemu sve ovo i što uopće postižu takvim stavom osim što ispadaju neozbiljni i bez jasne vizije.