Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put do uspjeha

Dobar primjer kako zadovoljiti i najzahtjevnije goste: “Nudimo craft pivo, vrhunsko vino, street food i mediteranske delicije i svi su oduševljeni”

Stijepo Šanje
Foto: Privatna arhiva
1/5
21.07.2023.
u 15:34

Dubrovački ugostitelj Stijepo Šanje odličan je primjer kako se predanim radom i praćenjem trendova u poslu kojim se bavite može doći do uspjeha.

Na jugu Dalmacije, s bogatom turističkom ponudom, od povijesno-kulturnih znamenitosti preko predivnih plaža i čistoga mora do vrhunske gastro ponude, Dubrovnik je među najposjećenijim destinacijama u Hrvatskoj. Ondje se sa svih strana već od kasnoga proljeća slijevaju rijeke turista, a svoj vrhunac ovaj grad doživljava ljeti. Budući da je i omiljeno kruzersko odredište, krkljanac i gužva koju u Dubrovniku možete vidjeti u sezoni, teško da ćete doživjeti negdje drugdje na Jadranu.

Naravno, za toliko različitih ukusa, s različitim gastro apetitima, u ovakvome gradu valja imati i široku ponudu hrane i pića. Ugostitelj Stijepo Šanje, vlasnik je nekoliko top ugostiteljskih objekata, a dugi niz godina, koliko je u ovome poslu, uspijeva maestralno svoje goste uvijek iznova oduševiti. Pitate li bilo koga za preporuku gdje popiti najbolje pivo, pojesti najbolji hamburger ili svježe i dobro pripremljene plodove mora s čašicom kvalitetnoga vina, dobit ćete prvo preporuku za lokale čiji je vlasnik Stijepo Šanje.

Čini se da Stijepo Šanje ima “odličan nos” za posao jer je uspio pročitati potrebe gostiju i na njih odgovoriti na poseban i prepoznatljiv način. Zaokruživši ponudu street fooda u samom srcu Dubrovnika kroz Pizzeriju Domenicu, Burger Tiger, Vege Dub i Irish pub Karaka, otvorio je Restoran Sesame, mjesto na kojem možete pronaći najbolje riblje specijalitete, a u njegovu Cafe Festivalu, na Stradunu, gosti mogu uživati u vrhunskoj ponudi kave.

Street food koji na Stradun unosi urbani štih

- U ugostiteljstvu smo već dosta dugo, godine više i ne brojimo. Naš prvi objekt je bila pizzeria Domenica, a onda je krenulo širenje posla. Otvorili smo fast food Belleza, sadašnji Burger Tiger, pa smo zaključili da bismo trebali krenuti dalje. Kako putujući svijetom, moj poslovni partner i ja, stalno tražimo razne ideje i inspiraciju, shvatili smo da nam je i u Dubrovniku potreban dobar pub, sa širokom ponudom piva, tako smo otvorili Irish pub Karaku – priča nam Stijepo Šanje.

Foto: Privatna arhiva

Karaka je ubrzo postala hit mjesto u staroj jezgri grada jer je ponuda vrhunskog piva obogaćena i s nekoliko vrsta burgera, raznim shooterima, koktelima i odličnom kavom.

No, kako u Dubrovnik dolazi publika s različitim prehrambenim preferencijama, zar je moglo izostati mjesto gdje i oni koji izbjegavaju meso mogu nešto prigristi? Nikako, otvoren je ubrzo i Vege Dub, mjesto gdje možete pronaći obroke pripremljene od svježih sastojaka - rajčica, zelene salate, tikvica, patlidžana i drugog povrća ubranih isključivo po imanjima lokalnih proizvođača.

Foto: Privatna arhiva

Street food ponuda zaokružena je i obogaćena kada je fast food Belleza postao Burger Tiger. – U Burger Tigeru za goste imamo u ponudi velike burgere, hot-dogove i tortilje, finger-food ali nismo izostavili niti pizze i domaće tjesteninu. Pogodili smo “u sridu” jer smo u Starome gradu otvoreni od 10 ujutro do 2 ujutro, a turisti su uvijek gladni i željni dobrog i zasitnog zalogaja – kaže Stijepo Šanje.

Riblje delicije u zelenoj oazi

Kao što smo rekli, Stijepo Šanje, svoj je posao odlučio razvijati tako da ispuni gastro potrebe baš svakoga gosta koji kroči dubrovačkim ulicama. Za romantične večere, intimniju atmosferu i malo profinjeniju publiku, tu je Restoran Sesame koji slijedi obiteljsku tradiciju iz 1880. godine, a nalazi se u ljupkoj, zelenoj oazi, udaljenoj samo nekoliko minuta od Staroga grada Dubrovnika, u ulici koja vodi prema parku Gradac i plaži Danče.

Foto: Privatna arhiva

- Naša avantura sa Sesamom počinje prije nekoliko godina i trajat će, nadamo se, još dugo. Iako, priznajem, što se tiče samog poslovanja Sesama, uvijek postoji izazov, svaki dan je nova borba – priznaje Stijepo Šanje.

A kako i ne bi kada Sesame zadovoljava najviše gastro standarde mediteranske europske kuhinje, pa tako imaju široku ponudu hrane, zaokružene kvalitetnim i vrhunskim vinima, a sve sastojke treba nabavljati svakodnevno.

Foto: Privatna arhiva

– Volio bih naglasiti da radimo samo s kvalitetnim i svježim namirnicama, na primjer, kamenice i dagnje dolazile svježe svako jutro, voće i povrće samo je odabrano i najsvježije, a naša cijena definitivno opravdava kvalitetu – kaže vlasnik restorana Sesame.

Važno je uvijek biti “prisutan”!

Prema riječima Stijepe Šanje, čiji radni dan tijekom sezone traje nekad i više od 12 sati – jer valja sve ove lokacije povezati, sa svojim suradnicima iskomunicirati svaki problem koji nastane u danu, kontaktirati dobavljače, biti siguran da u svakom objektu “sve štima” i da su svi zadovoljni – važno je imati kvalitetan logistički back up.

– Važno je imati stabilnu mobilnu mrežu, koja i na našem dubrovačkom području nikad ne gubi signal. Nama poslovanje ovisi o kvaliteti mreže. A1 usluge koristimo od početka poslovanja, a također i privatno. Naša poslovna obitelj je umrežena i svi smo zadovoljni i uslugom i mogućnostima. Važno mi je da svi gosti, kako domaći tako i strani, na našim lokacijama imaju dostupnu internet mrežu. Ljudi vam dođu ujutro na kavu i prvo žele pogledati Instagram ili vijesti. Srećom, kako smo ugovorili business paket u A1 Hrvatska, dosad nismo imali nikakvih prigovora gostiju – objašnjava nam Stijepo Šanje pa dodaje kako im se ne događaju niti neugodne situacije s gubljenjem internetske veze blagajne ni POS uređaja jer je to valjda najveća noćna mora ugostitelja u špici dana, kada morate naplatiti u sat vremena i do 50-ak narudžbi.

Za kraj, pitali smo Stijepu Šanju, da nam kaže nekoliko savjeta za mlade poduzetnike, na što je odgovorio: – Treba biti uporan i raditi ono što volite. Nemojte se bojati truditi i nemojte prestati žudjeti za uspjehom. Budite svjesni da za uspjeh treba puno vremena, i da se na tome putu treba znati nositi i s onim malim neuspjesima, koji su neminovi. 

Sadržaj donosimo u suradnji s A1 Hrvatska. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije