Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugovor vrijedan 3,82 milijuna dolara

Bradleyi dolaze u 'Đuro Đaković'. 'To je dokaz da Amerikanci računaju na nas i smatraju nas svojim partnerima'

20.11.2023.
u 09:35

Slavonskobrodska tvrtka postat će središnji centar u ovom dijelu Europe za servisiranje američkih oklopnih vozila. Iz Ministarstva obrane odgovorili su kako projekt opremanja Hrvatske vojske vozilima Bradley teče planiranom dinamikom, a njegov je dovršetak planiran 2026. godine

Komentara 46

DA
damad
11:39 20.11.2023.

U Bih američka politika već je dugo neprijateljska prema Hrvatima i suprotna hrvatskim interesima. Za njih, Amerikance, je normalno i demokratski da jedan narod (Bošnjaci-muslimani) biraju drugom narodu, (Hrvatima), predstavnika. Ipak, dobro je imati SAD za saveznika. Važnije je bititi u NATO-u (s obzirom da imamo susjede iz pakla koji bi htjeli uzeti i duhovni i fizički teritorij Hrvatima) nego u EU, jer strana ulaganja dolaze u sigurnu zemlju gdje je i investicija sigurna. Da smo 1991. imali te ''stare kante'' Bradleye i Rafale rata, ne bi ni bilo. Nitko nas neće napasti ako smo jaki. Neznalice (ako su samo to) ne shvaćaju da s Bradleyima i Rafalima dolazi i vrhunska tehnologija (znanje). Samim time što je nešto korišteno ne znači da je i loše. I Bradleyi i Rafali su u operativnoj uporabi u američkoj i francuskoj vojsci. Rafali za Hrvatsku predstavljaju tehnološki kvantni skok.

DU
Deleted user
10:16 20.11.2023.

Amerikanci nemaju partnere, samo interese.

JR
Jr48
14:27 20.11.2023.

Ako ništa bar će lakše biti posadama oklopnjaka upravljanje ovim sredstvima. Ovo što imamo trenutno oklopnih transportera na gusjenicama je debelo zastarilo tak da ovi polovnjaci su za nas ipak tehnološki skok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije