Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako su se zarazili?

Do sada ukupno devet žrtva novog virusa ptičje gripe, troje umrlih

gripa (1)
Reuters/PIXSELL
03.04.2013.
u 14:52

Nije poznato gdje su se zarazili, a kineski mediji navode da su 43 osobe koje su bile u kontaktu s posljednjim zaraženim osobama pod posebnim povećalom liječnika

U Kini je preminuo 38-godišnji muškarac zaražen novim virusom ptičje gripe H7N9 pa se broj žrtava popeo na tri. Agencija je navela da je devetero ljudi ukupno oboljelo od novog tipa virusa za koji se vjerovalo da se ne prenosi s čovjeka na čovjeka. Prethodne žrtve ovog virusa također su muškarci, 87-godišnjak i 27-godišnjak. Obojica su se razboljela krajem veljače i preminula su prošlog vikenda. Zaražena je i jedna žena i u kritičnom je stanju.

Nova četiri slučaja pojavila su se u istočnoj provinciji Kine Jiangsu i svi su zaraženi u kritičnom stanju. 

Nije poznato gdje su zaraženi "pokupili" virus, a kineski mediji navode da su i 43 osobe koje su bile u kontaktu s posljednjim zaraženim osobama pod posebnim povećalom liječnika, no zasad ne pokazuju nikakve simptome povišene tjelesne temperature i kašlja koji su aktivni kod zaraženih osoba. Priopćeno je i da je samo jedna od novozaraženih osoba bila u kontaktu s pticama te se vjeruje da ova četiri posljednja slučaja zaraze nisu međusobno povezana.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da nema dokaza kako se novi tip virusa prenosi s čovjeka na čovjeka, nastojeći smanjiti strahove javnosti. Iz kineskog predstavništva WHO-a upozoravaju da je riječ o izoliranim slučajevima te da je potrebno utvrditi na koji način i gdje su se oboljeli zarazili.

 >>Na jugoistoku Azije umrle dvije osobe zaražene ptičjom gripom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije