Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovac

Do privođenja zbog ratnog zločina bio je dobar i vrijedan susjed

bolic03_krs_211010
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.10.2010.
u 10:06

Marko Bolić (66) više od desetljeća mirno je sa suprugom živio u Malom Kozincu kod Duge Rese. Primao je mirovinu, socijalnu pomoć, poticaje... Sada je u pritvoru.

Marko Bolić (66), prije dva dana priveden zbog sumnje da je 1991. godine počinio ratni zločin, više od desetljeća živio je mirno u selu Mali Kozinac u općini Barilović. Sve to vrijeme sa suprugom Ljubom bavio se poljoprivredom, a mlijeko od dvije krave svakodnevno nosio do nedalekog otkupnog mjesta Vindije.

Dovezao ih Unprofor
– Vratili smo se prije deset godina i sedam mjeseci. Dovezao nas je Unprofor. Mirno smo radili i živjeli sve dok u srijedu nisu došla šestorica policajaca i odveli mog muža. Ne znam zašto, o ratu mi nikada nije ništa pričao, a sve vrijeme živjeli smo pošteno i radili – ispričala nam je Ljuba Bolić (72).
Tvrdi da su za tih desetak godina čak dobivali i poljoprivredne poticaje i socijalnu pomoć. Suprug je 27 godina radio u dugoreškoj Pamučnoj industriji, a prima i mirovinu od 1500 kuna.

– Ne znam za što ga optužuju. Recite mi, hoće li u zatvoru izgubiti mirovinu? – upitala nas je zabrinuto Ljuba Bolić za obilaska njihovog skromnog imanja. Živjeli su sve godine sami u maloj drvenoj kući. Imaju petero djece, dvoje zajedničke.
Sujedi Marka hvale kao dobrog i vrijednog čovjeka.

Bio je jako vrijedan
– Znali smo da je bio u jedinici koja je sudjelovala u izvlačenju tenkova, kao i mnogi ovdje u okolici. I ništa više. Kao susjed bio je jako dobar i vrijedan – rekao nam je Gojko Bunčić.
Marko Bolić priveden je zbog ratnog zločina u studenome 1991. godine. Riječ je o događajima za proboja kolone tenkova i kamiona iz nekadašnje vojarne Logorište nedaleko od Karlovca. Bolića se tereti da je ubio dvojicu hrvatskih vojnika koji su se predali. Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak osumnjičenika je ispitala i odredila mu zadržavanje 48 sati zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. Rok za zadržavanje istječe mu danas.
Neslužbeno doznajemo da je riječ o pripadniku tadašnje srpske TO, takozvane Kosjerske čete, koju je JNA mobilizirala za izvlačenje vozila iz blokirane vojarne.

Komentara 4

PR
pri
22:11 08.01.2012.

zamislite bio je dobar i vrijedan dobivao mirovinu,socijalnu pomoć i poticaje od države protiv koje se borio ubio dvojicu tada mladića nesrpske nacionalnosti šta je možda trebao ponovo da izvlači tenkove po karlovcu a da ga susjedi ne vide i njegova supruga veli da ništa ne zna tipično srpski

OB
-obrisani-
14:25 22.10.2010.

Najjači su mi ovi smradovi koji su se borili protiv države Hrvatske, ubijali zarobljene, kad se zapucalo pobijegli do servije a zatim se vratili, pobrali mrske im kune, poticaje i sve pogodnosti koje su mogli izmusti. I naravno svi su oni dragi ljudi, vrlo vrijedni i pošteni. To što na duši ima par ubijenih Hrvata im je tako malo važno.

CM
crna mamba
18:17 22.10.2010.

Ili mi se čini ili se brišu komentari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije