Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

"Do kraja veljače bit će odobreni krediti za spašavanje radnih mjesta"

kosor
Petar Glebov/PIXSELL
12.01.2010.
u 19:31

Kosor je kazala i da su se koalicijski partneri složili da pomoć gospodarstvu mora biti lišena "političkog kišobrana" odnosno da će se sredstva odobravati bez političkog kriterija.

Do kraja veljače bit će odobreni prvi krediti za oporavak gospodarstva i spašavanje radnih mjesta, najavila je večeras premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s koalicijskim partnerima. Hoće li se ti krediti dobivati klasičnim putem, ili će se ići na dražbe, još uvijek nije odlučeno. Zna se tek da će samo djelomično za njih jamčiti država dok će dio poslovnog rizika preuzimati poslovne banke.

 Riječ je o četiri do pet milijardi kuna koje će se dobiti u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom otpuštanjem obveznih deviznih rezervi. Kriterij za dobivanje kredita bit će objektivne mogućnosti da ih tvrtke kojima će se odobravati upotrijebe u  prave svrhe, za opstanak odnosno za očuvanje radnih mjesta i dobro poslovanje. Drugim riječima, tvrtke koje su propale neće moći računati na ovu kreditnu liniju. Kosor je najavila i da su se koalicijski partneri složili da pomoć gospodarstvu mora biti lišena "političkog kišobrana" odnosno da će se sredstva odobravati bez političkog kriterija.

Osim kredita koji se naslanjaju na HBOR, Kosor je najavila i osnivanje dvaju fondova za pomoć gospodarstvu, no učinci tih fondova neće biti tako brzi, a Kosor nije željela otkriti niti koliko bi se proračunskog novca slilo u njih. 

Komentara 14

PI
Pippo9
19:41 12.01.2010.

Ova inicijativa je dobra i može donijeti samo uspjeh

OB
-obrisani-
21:42 12.01.2010.

Rad, rad i samo rad. Svaka čast na tome i neka se ovakav rad nastavi.

OB
-obrisani-
19:51 12.01.2010.

PIPPALO ....je odano stvorenje...nikad ne sumnjam da nije na zadatku uz JACU...unuku cetnickog vojvode ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije