Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Do kada će političari komotno sjediti u studiju 'Otvorenog' i sličnih emisija

Da je htjela, HRT je mogla od jučerašnje dvije zanimljive emisije, „Treće dobi“ o izumiranju sela i „Seoske gozbe“ u kojoj selo cvate, sklopiti treću u kojoj bi se podržao povratak zemlji
04. studenoga 2014. u 14:50 16 komentara 9422 prikaza
Otvoreno
Foto: hrt.hr

Sinoćnji i popodnevni program jučer na HRT-u pružio je dobre razloge za preseljenje „Otvorenog“ i sličnih emisija u kojima političari troše basnoslovno skupe minute TV programa na svoje reklamiranje.

Takve emisije trebale bi ići s Prvog na Četvrti program – gdje bi bile, priča se, jednako slabo gledane, jer nema u Hrvatskoj gledatelja koji bi gledao sinoćnje „Otvoreno“ koje poslije deset navečer, ili bilo kad, punih četrdeset minuta stoji na raspolaganju političarima koji komotno sjede u studiju. Nevjerojatno je da nam na hrvatskim televizijama, daleko najviše na HRT-u, svaki društveni problem moraju objašnjavati političari. Jučer je, stječe se dojam, počela rasprodaja Jadrana, ali umjesto suvislih novinarskih izvještaja, gledali smo i slušali beskonačna objašnjavanja političara u negledljivim TV emisijama.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je naslijedio Radimira Čačića, govorio je u mikrofone i kamere HRT-a u dvije emisije zaredom: u „Poslovnoj zoni“ Slavice Babić i „Otvorenom“ Domagoja Novokmeta. Mlađe od ovakvog načina komuniciranja koji spada u 18. stoljeće su serije s početka 21. stoljeća koje RTL 2 emitira pod geslom „samo zabava“.

Da je htjela, HRT je mogla od jučerašnje dvije zanimljive emisije, „Treće dobi“ o izumiranju sela i „Seoske gozbe“ u kojoj selo cvate, sklopiti treću u kojoj bi se podržao relativno novi trend u Hrvatskoj za one koji se imaju na što vratiti: povratak zemlji. Ona gospođa u „Seoskoj gozbi“, iz sela Principi na pola puta između Rapca i Labina, desetak je godina po cijeli dan šivala dok nije kupila 380 maslina i počela od njih živjeti na svojih dotada zapuštenih 28 hektara zemljišta. Shvaćamo da je za većinu TV pretplatnika to moguće samo na televiziji, ali bar je zabavno i napravljeno bez izravnog sudjelovanja političara.

>> Podnevni dnevnik HRT-a napokon pogodio što ljude stvarno zanima

>> U bračnom nadmetanju za pozornost javnosti gđa Milanović premoćno vodi ispred supruga

>> Sve naše TV napuhale uhićenje Bandića ali nisu javile ništa – osim onoga što im je dala policija

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
 • MXLCLGTG:

  Kad u takvim emisijama puste gledaoce da im direktno postavljaju pitanja ili komentare nece vise ugodno sjediti.

 • Deleted user:

  dok narod ne poludi!sad je napol a kad dođe ultim biće kuda koji mili moji,blizu smo toga

 • Avatar upitnik.pita
  upitnik.pita:

  ...do kada će javne i državne službe voditi politički kadrovirani menadžeri a ne stručnjaci...