Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOVI

Do 28. srpnja bit će zatvorene Nazorova i Domobranska ulica

kruznitok
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
25.06.2010.
u 14:23

Rotor na Trgu bana P. Zrinkog neće biti u funkciji - bit će otvorena samo dvosmjerna ulica od Trga bana Petra Zrinskog do Ulice dr. Vladka Mačeka

Zbog gradnje kolektora u dijelu Ulice Vladimira Nazora i Domobranske ulice od ponedjeljka do 28. srpnja kružni tok na Trgu bana Petra Zrinskog samo će djelomice biti otvoren za promet.

Promet Zvijezdom

– Mjesec dana u tom će dijelu grada vrijediti posebna regulacija prometa. Vozači neće moći koristiti kružni tok prema Domobranskoj ili Ulici V. Nazora nego će se s Trga bana Petra Zrinskog u dva prometna traka i u oba smjera kretati prema Ulici dr. Vladka Mačeka. Iz te se ulice neće moći na kružnom toku skrenuti desno prema ulicama koje će postati gradilište. U Ulici V. Nazora, u kojoj će se odvijati dvosmjerni, a ne kao do sada jednosmjerni promet, neće se smjeti parkirati od raskrižja s Ulicom kralja Tomislava do raskrižja s prilazom stambenim zgradama – objasnila je Martina Furdek-Hajdin, gradska pročelnica Odjela za prostorno planiranje i gradnju.

Zbog preusmjeravanja prometa dio Zvijezde - Ruski put, ulice Josipa Kraša, Frana Kurelca, Pavleka Miškine i Ljudevita Gaja, bit će vrlo prometne jer će se njima dolaziti od Domobranske ulice do Trga bana Petra Zrinskog.

Rok mjesec dana

U nešto više od četiri tjedna karlovačka tvrtka Aquaterm mora obaviti gradnju i sanaciju dijela kolektora u Domobranskoj i Ulici V. Nazora. Taj posao stajat će 525.000 kuna.

– Iz proračuna smo planirali izdvojiti 1,3 milijuna kuna, koliko za čitav projekt mora izdvojiti Grad i Vodovod i kanalizacija. No, Hrvatske vode, koje sufinanciraju projekt, nemaju dovoljno novca, pa ćemo ove godine odraditi samo prvu fazu projekta. U gradskom smo proračunu zato smanjili iznos gradnju kolektora za 840.000 kuna – kazao je Stjepan Mrežar, pročelnik za financije.

Gradnja kolektora u planu je karlovačke tvrtke Vodovod i kanalizacija od lani.

– Čekali smo da završi školska godina jer nismo htjeli otvarati veliko gradilište u blizini osnovne škole dok mališani pohađaju nastavu – kazao je Ivan Mrzljak, direktor Vodovoda i kanalizacija. U ljetnim su mjesecima manje i prometne gužve u središtu grada preko kojeg ne prolazi gradska obilaznica.

I tijekom ljeta nesmanjenim intenzitetom radit će se na dva najveća karlovačka gradilišta - pročistaču otpadnih voda u Mekušju, koji do kraja godine mora biti završen, i početi probni rad, te 10 kilometara kanalizacije od pročistača u Mekušju ispod Korane, preko naselja Gaza, ispod Kupe na drugu obalu rijeke. Riječ je o projektu Otpadne vode Grada Karlovca , vrijednom 36 milijuna eura, koji je s 22,5 milijuna eura financiran iz ISPA EU fonda, a za koji će Vodovod i kanalizacije izdvojiti 10 milijuna eura.

Kanalizacija i 9,5 kilometara vodovodnog sustava u prigradskim naseljima bit će izgrađeni do kraja sljedeće godine kada bi čitav sustav trebao biti u funkciji. Grade ih strane tvrtke. 

Ključne riječi

Komentara 4

CA
casperius
14:15 26.06.2010.

do 28.srpnja, jedino sto nisu napisali koje godine, svi se sjecamo gradnje kolektora preko Korza i kroz Macekovu prema Dubovcu, isto je bio rok neki kraci (bar za Macekovu) pa se oduzilo na skoro godinu dana.

BR
branko007
14:26 27.06.2010.

da da i na Baniji su radovi trebali nesto sitno trajat. pa se odužilo heh

CA
casperius
19:56 28.06.2010.

@branko007 joj da, to sam skoro i zaboravio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije