Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niža stopa bolovanja

Dnevno je 4000 manje bolesnih u odnosu na lani

bolnica
Željko Lukunić/PIXSELL
24.09.2014.
u 18:48

U šest mjeseci ove godine inspektori su proveli 2370 kontrola bolovanja čija je stopa pala za devet posto u odnosu na isto razdoblje lani

U prvih šest mjeseci ove godine stopa bolovanja niža je za devet posto nego u istom razdoblju lani, broj dana bolovanja manji je za 642.555 dana, a dnevno bolesnih za čak četiri tisuće. Podaci su to iz HZZO-a čiji su inspektori u prvih pola godine proveli 2370 kontrola bolovanja, a koji su predstavljeni na današnjem Upravnom vijeću Zavoda.

Na istoj sjednici definirani su i novi postupci pri umjetnoj oplodnji koji će se moći obavljati na teret HZZO-a. Izabrana su i 633 kandidata za pripravnički staž koji bi trebali početi raditi idućeg mjeseca.

Nadalje, na osnovnu listu uvršteno je pet novih lijekova i 52 generička lijeka, dok ih je na dopunsku listu uvršteno 12 među kojima su lijekovi koji se koriste u terapiji Parkinsonove bolesti, za liječenje depresije, atopijskog dermatitisa, šećerne bolesti te antireumatici.

>> Oboljelima od reume i artritisa biološki su lijekovi još nedostupni

>> 'U novoj Europskoj komisiji o lijekovima i medicinski uređajima odlučuje industrija, a ne liječnici'

Komentara 6

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
01:31 25.09.2014.

...sniženje stope bolovanja... jer radnici i bolesni odlaze na posao kako bi sačuvali svoja radna mjesta...

AN
anonimna1
08:50 25.09.2014.

bolesni su bili prisiljeni uzeti sitniš i otići iz firma, pa je manje na bolovanju. a kako im je sad to državu ne zanima. samo profit.

KO
kojesta
20:04 24.09.2014.

i u drugim eu drzavama je tako, jer... ljudi iz straha za posao, rade bolesni i drugdje se ruse u nesvijest od muke ne samo u hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije