Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT na roditeljskom sastanku u Srednjoj strojarskoj školi u Sarajevu

Dnevnik spasio profesora od sjekire bijesna roditelja

16.12.2008.
u 23:00

Incident tijekom roditeljskoga sastanka u Srednjoj strojarskoj školi u Sarajevu, kada je otac učenice četvrtoga razreda sjekirom nasrnuo na profesora tjelesnog odgoja, jedina je tema razgovora bila u utorak u Sarajevu.

Napad na profesora tjelesnoga odgoja zasjenio je čak i prijetnje upućene privatnoj televiziji Hayat.

Naime, tijekom roditeljskog sastanka M. K. nasrnuo je na profesora tjelesnog odgoja, koji se zahvaljujući razrednom dnevniku spasio od težih ozljeda.

Tom su pak prilikom dva roditelja lakše ozlijeđena. Jer, sjekira, koju je M. K. donio u novinama, bila se odbila od školskog dnevnika kojim se profesor tjelesnoga zaštitio.

Incidentna škola
Iako je cijeli slučaj prijavljen sarajevskom Županijskom Ministarstvu unutarsnjih poslova, napadač je još u bijegu.

To nam je potvrdio i Dragan Mijoković, glasnogovornik županijskoga Ministarstva unutarnjih poslova. Prema njegovim riječima, osoba s inicijalima M. K. još je u bijegu i za njim policija intenzivno traga.

– U stalnom smo kontaktu s obitelji. Nakon roditeljskog sastanka M. K. se nije vratio kući.

No, policija zna o kome je riječ i nakon što ga uhite, bit će predan županijskom tužitelju – kazao je Mijoković.

Iako je Srednja strojarska škola na Marin dvoru, koju su učenici nazivali i Bastilja, bila prije rata stup u obrazovanju mladih, posebice dok je funkcionirala kao “Elektromašimski školski centar”, nakon posljednjega pratio ju je atribut incidentne škole, dakako, uvijek je u glavnoj ulozi bio neki učenik.

Iako je sigurnosno stanje u mnogim srednjim školama u Sarajevskoj županiji upitno zbog čestih tučnjava i napada nepoznatih osoba na učenike, u medijima se najčešće spominjala Srednja škola .

Dan nakon incidenta pokušali smo dobiti preciznije informacije o tomu zašto je roditelj napao profesora.

Profesori u šoku
U tajništvu škole zatekli smo ravnatelja Omera Mulalića i savjetnika za strojarstvo i promet iz Županijskog ministarstva obrazovanja prof. Aliju Grabovicu. Dakako, profesori su u šoku.

– Očekivao sam dolazak novinara.

Ne bježim od istine. Incident se dogodio, i to nas je sve šokiralo.

Inače, problemi u ovoj školi se uvoze.

Gotovo uvijek imamo problema s učenicima koji se upišu iz neke druge škole.

To je slučaj i s učenicom Belmom Memišević, koja se u Srednju strojarsku školu došla iz Sportske gimnazije na Dobrinji.

Poznato nam je otprije da su ona i njezin otac prijetili profesoru. Kako doznajemo, razlog napada na profesora bio je revolt oca zbog toga jer je kći morala vježbati za mjesečnice. U školi tvrde upravo da je to razlog kod djevojaka da se “izvlače” i uopće ne vježbaju tako da profesori više ne znaju kada ih poštedjeti, a kada ne.

Međutim, odmah nakon incidenta njezina starija sestra, koja je također završila ovu školu, došla je s isprikom i donijela zdravstvenu dokumentaciju prema kojoj je M. K. rastrojena osoba – ističe ravnatelj Mulalić.




Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije