Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE MOŽE GORE'

Dnevnik pacijenta oboljelog od koronavirusa: Molio sam Boga da me uzme

Pacijent zaražen koronavirusom
Foto: Ammi Louiza/ABACA/PIXSELL
12.07.2020.
u 18:31

Imao je konstantne promjene krvnog tlaka i usporen rad srca, a teško je pronalazio i položaj u kojemu bi mirno ležao.

Muškarac iz Beograda koji je zaražen koronavirusom na svojem je Facebook profilu vodio dnevnik i opisivao bol i patnju kroz koju svakodnevno prolazi. 

- Mislim da od ovoga ne može gore, molio sam Boga da me uzme, jaka glavobolja, otežano disanje s jakim šumom u plućima...Gore, ipak, može, napisao je. 

Svakoga dana je kratko opisao kako se osjeća i koja mu je tjelesna temperatura. Prvih nekoliko dana temperatura se postupno povećavala. Muškarac je napisao kako je prvi dan imao temperaturu 37,6 te blažu glavobolju i osjećaj blage malaksalosti...

Već četvrti dan imao je temperaturu 39,9 s jakom glavoboljom, bolovima u cijelom tijelu, preznojavanjem i mučninom.

Šesti dan imao je temperaturu 40,2, bio je dezorijentiran, imao je emotivne krize i intenzivno se preznojavao te presvlačio šest puta u danu.

Imao je konstantne promjene krvnog tlaka i usporen rad srca, a teško je pronalazio i položaj u kojemu bi mirno ležao, piše Blic.rs.

Osmi dan pomogao mu je susjed koji je ujedno i doktor te mu se temperatura napokon spustila na 36,4. Deveti je dan imao normalnu temperaturu, ali i dalje je otežano disao, bio dezorijentiran, imao vrtoglavicu, mučninu i preznojavanje. Idući dan mu se temperatura vratila i osjećao se vrlo loše. 

- Osjećao sam se jako loše, gotovo da nisam mogao ustati iz kreveta, napisao je te dodao da doktoru ulažu nadljudske napore kako bi ga što prije oporavili. 

Napisao je i kako se boji virusa jer je nepredvidljiv te da ima osjećaj kako je virus uvijek korak ispred. 

Ključne riječi

Komentara 5

AP
ante_pustinjak
19:55 12.07.2020.

em je priča neuvjerljiva i srcedrapateljna, em je iz beograda, em bi trebala pobuditi/utjerati strah od korone i kod nas s ovu stranu drine! mislim da da ćete postići suprotni efekt! stvarno ste pretjerali s tom filokoronarnom propagandom!

NE
nečešrazbojniče
19:58 12.07.2020.

Vidim da gospodin nije imao nočni teški asmatični napad. Shvatio bi što je strah i panika i ne bi molio Boga da ga uzme nego bi bio uvjeren da ga uzima.

DU
Deleted user
19:55 12.07.2020.

Šteta da mnogi to ne uzimaju ozbiljno. Ljudi bez maski u tramvaju, po dučanima kao da tog virusa uopće nema. Kad nadrapaš onda bu teško. Nedisciplina, nehigijena su osnovni razlog za širenje virusa. Distanca se ne održava, kad nekom nekaj veliš napadaju te odmah. Šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije