Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Dnevnik iz Irana - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović specijalno za Večernji list

naslovnica 29.5.
Foto: VL
1/2
29.05.2016.
u 00:47

Iran veoma cijeni odnos naše zemlje prema muslimanima, koji su u Hrvatskoj integralni dio našega društva

Iran! Prekrasna zemlja drevne kulture. Kulturni spomenici čuvaju sjećanje i na veliko Perzijsko carstvo.

Izlazimo iz zrakoplova. Svečan doček, a onda drugi, još svečaniji u predsjedničkoj palači iranskog predsjednika Hasana Rohanija. Dominira jednostavna, decentna otmjenost eksterijera i interijera. Nikakvih suvišnih raskoši. Protokol razrađen do detalja, ali nenametljiv. Imam, dakako, maramu na glavi, kako nalažu običaji. Razgovorom s predsjednikom Rohanijem počinje zapravo moj službeni posjet Islamskoj Republici Iranu. Nakon tête-à-tête susreta održava se i bilateralni sastanak hrvatskih i iranskih službenih izaslanstava. Nakon ukinuća sankcija Iran se vrlo brzo gospodarski otvara, a Hrvatska je dočekana uistinu prijateljski.

Tome su posebice pridonijeli naši gospodarstvenici koji su održavali kontakte s iranskim partnerima svih proteklih godina. Opet se pokazuje koliko su važni osobni kontakti, osobito u teškim vremenima. Iskrenost i poštovanje vredniji su od bilo kakvih ugovora. Iranci to veoma cijene. I poslovna etika počiva stoga prije svega na održanoj riječi i povjerenju.

Cijeli dnevnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Irana pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Politički triler u Lisinskom - Orešković izabrao Karamarka da spasi Vladu

>>Na saboru HDZ-a kružili i Brkićevi i Čuljkovi šalabahteri

>>Plenković: Karamarko mora sam odgovoriti je li prevelik uteg

>>Susret Karamarka i Petrova: Jedan za drugog više ne postoje

>>Željka Markić: Žene i mlade obitelji s djecom danas su najdiskriminiranije skupine u Hrvatskoj

>>Goran Selanec: Odlučio sam se za Hrvatsku, a ne za Ameriku jer je moju generaciju formiralo ratno vrijeme u kojem su nam govorili ‘obrazujte se i vratite...’

Foto: VLm

Komentara 50

MO
mobitel20
03:07 29.05.2016.

Bravo Kolinda ! Uz veliku gospodarsku korist, sigurno si dobro odradila i posao za nase saveznike...Svjetska drzavnica! A to svakim danom stvara sve vise cemera i mrznje kod jugonacionalista,pa ga infatilno i neracionalno kritizerstvo hejtaju po portalima,hehehe.

Avatar KiM
KiM
21:33 28.05.2016.

Samo oko muslimana, jel ona presjednica hrvatske ili ona radi za neto?

MD
Mate Drmija
07:42 29.05.2016.

Trebala je Hasana uzet sa sobom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije