Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo pobjeći iz vreve grada

Dnevni boravci na Mrežnici i Kupi idealno su mjesto za jednodnevni izlet

Dnevni boravak na Kupi
Foto: Izvan fokusa
1/7
08.06.2021.
u 13:18

S dolaskom ljeta, lokacije će biti tim atraktivnije obzirom da je riječ o kupalištima

Idealno mjesto gdje se možete opustiti uz domaću hranu, uživati u miru prirode, žubor vode i u društvu dragih osoba, je uz rijeke Kupu u Ozlju i Mrežnicu kod Donjeg Zvečaja. Na te dvije lokacije, naime, možete pobjeći u 'Dnevni boravak na rijeci' manifestaciju koju organizira Udruga Izvan fokusa i koja će trajati do kraja kolovoza.

Nakon prošlogodišnje uspješne manifestacije „Dnevni boravak na Mrežnici“ uz Mrežničku kuću Restorana DP koji je partner udruge na projektu, Izvan fokusa je manifestaciju proširio s novom lokacijom. Dnevni boravak na Kupi počeo je s radom prošlog vikenda na gradskom kupalištu u Ozlju, nizvodno od Hidroelektrane Munjara. Prošlog su vikenda obje lokacije otvorene i pokazale su se punim pogotkom, dokazale su da su građani željni druženja na otvorenom, obzirom da su ih svakoga dana posjetiti brojni gosti, kako iz Karlovca i županije, tako i iz Zagreba i zagrebačkog prstena. To ne čudi, obzirom da gostima iz Zagreba do tih lokacija treba nepuni sat vožnje.

- Dnevni je boravak mjesto druženja obitelji, a ovom smo idejom to mjesto zabave, smijeha, toplih obiteljskih i prijateljskih trenutaka željeli preseliti na otvoreno i urediti je kao ugodno mjesto susreta i druženja prijatelja. Za provedbu projekta odabrane su dvije lokacije: prostor uz rijeku Mrežnicu u Donjem Zvečaju i po prvi puta prostor uz rijeku Kupu u gradu Ozlju u podnožju slapa na kojem je izgrađena najstarija kontinentalna hidroelektrana Ozalj “Munjara”. Dnevni boravak na Kupi je program u organizaciji Izvan fokusa d.o.o., Grada Ozlja i Turističke zajednice područja Kupa, a u partnerstvu sa Restoranom Žganjer, koji se realizira na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle. Osim toga cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke – kazali su na organizatori.

S dolaskom ljeta, lokacije će biti tim atraktivnije obzirom da je riječ o kupalištima, pa će se gosti moći i okupati u Kupi i Mrežnici. Osim toga, već sada mogu unajmiti kajake i zaploviti rijekama, a uskoro će u ponudi biti i sve popularniji sup daske za veslanje. U sklopu Dnevnog boravka na Kupi koji će biti otvoren do kraja kolovoza, bit će organizirani brojni koncerti, sportska natjecanja, izložbe za djecu i odrasle, poput čitanja priča, igranja starih tradicionalnih igri, sportskih aktivnosti, a bit će tu i koncerata, večernjih standup nastupa, filmskih projekcija i drugih programa.

Foto: Izvan fokusa

- Odlika koja prati Dnevne boravke, svakako je i bogata gastronomska ponuda. Lokacija na Mrežnici nudi jelovnik koncipiran na principu world food jelovnika koji gostima daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Dnevni boravak na Kupi u svojoj ponudi gostima nudi tradicionalna jela ozaljskog kraja pripremljena na nov, zanimljiv i moderan način. Tako je jelovnik Dnevnog boravka na Kupi baziran na lokalnim autohtonim namirnicama (buča, pastrva, janjetina, jabuke i sl.). Gosti mogu isprobati nezaobilaznu janjetinu na drugačiji način, u street food izdanju ili primjerice, janjetinu u uštipcima, teleći jezik u burgeru, bijeli papar u torti, a đumbir i špek u štrudli. Osim popularnih ozaljskih štrudli, na meniju je i torta Katarine Zrinski. Ponuda će tijekom trajanja manifestacije biti obogaćena i gastro događanjima tijekom vikendom poput radionice pripreme hrane u velikim loncima, janjetina party na kotačima, vinske promocije, degustacije umaka i slično, a bit će tu i gastro ponude za djecu – kažu organizatori.

Već prvog vikenda brojni su gosti uživali u gastronomiji na obje lokacije. Obzirom da je kupalište Slava Raškaj gotovo u središtu grada, gosti, osim kupanja ili vožnje rijekom, mogu i prošetati obližnjom šetnicom koja će ih dovesti do ozaljskog Starog grada gdje su stolovali Zrinski i Frankopani i gdje je smješten i ozaljski muzej.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije