Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARANČASTI METEOALARM

DMHZ izdao upozorenje zbog opasnih vremenskih prilika, najviše poteškoća očekuje se na obali

Bakarac: Olujna bura diže valove i morsku pjenu
Goran Kovacic/PIXSELL
18.04.2022.
u 13:21

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati." upozoravaju iz DHMZ-a

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) izdali su za ponedjeljak, 18. travnja narančasto upozorenje zbog jakog vjetra i bure koji će zahvatiti veći dio obale.

Na području Kvarnera očekuje se jaka, prijepodne mjestimice vrlo jaka bura, s najjačim udarima vjetra do 95 kilometra na sat.

Područje Velebitskog kanala također će zahvatiti jaka, prijepodne mjestimice vrlo jaka bura, s udarima vjetra do 110 kilometara na sat. 

U Sjevernoj Dalmaciji prijepodne se očekuje jaka, mjestimice vrlo jaka bura s udarima vjetra do 95 kilometra na sat, a na području Srednje i Južne Dalmacije jaka, mjestimice vrlo jaka bura, poslijepodne i sjeverozapadni vjetar s udarima do 100 kilometra na sat. 

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila", istaknuli su u upozorenju objavljenom na stranicama Ravnateljstva Civilne zaštite.

Također kažu kako je preporučljivo da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je i da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa se svima koji putuju preporuča da prate informacije o prometu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije