Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

dm donirao 89.000 kuna Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate

U petak, 13. prosinca, dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju vrijednu 89.000 kuna namijenjenu istraživanju raka prostate.
13. prosinca 2019. u 14:21 217 prikaza
dm donirao 89.000 kuna Institutu Ruđer Bošković  za istraživanje raka prostate
Pogledajte galeriju 1/2

Donacija je ostvarena u sklopu dm-ove movemberske inicijative #nebrijem koju je podržalo 34.215 građana posjetom internetskoj stranici www.nebrijem.hr te 520 građana koji su kupili karte za predstavu „Ja od jutra nisam stao“ kazališta Kerempuh.

Rak testisa najčešći je oblik raka kod muškaraca u dobi između 15. i 34. godine, a rak prostate po učestalosti je drugi najčešći rak u muškoj populaciji. U Hrvatskoj godišnje od raka testisa oboli više od 180, a od raka prostate čak 1.800 muškaraca. Rak testisa izlječiv je u više od 95 posto slučajeva ako se otkrije na vrijeme, dok je rano otkrivanje raka prostate izuzetno važno kako bi se omogućilo pravodobno liječenje. Zato je dm tijekom studenoga, mjeseca posvećenog muškome zdravlju, u sklopu inicijative #nebrijem pozivao muškarce na bolju brigu o vlastitom zdravlju i usvajanje zdravih navika, stavivši u fokus važnost preventivnih liječničkih pregleda i samopregleda radi što ranijeg dijagnosticiranja bolesti koje zahvaćaju mušku populaciju.

dm donirao 89.000 kuna Institutu Ruđer Bošković  za istraživanje raka prostate | Autor :

Već niz godina, dm donacijama za istraživanje raka prostate podržava rad Instituta Ruđer Bošković i time značajno doprinosi novim otkrićima i spoznajama o raku prostate te unapređenju terapijskih strategija. U ime Instituta Ruđer Bošković zahvaljujem dm-u na donaciji i građanima koji su podržali inicijativu“, naglasio je dr. sc. David M. Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, prilikom primopredaje donacije.

Svake godine organiziramo movemberske aktivnosti kojima želimo doprinijeti podizanju svijesti o muškom zdravlju i važnosti preventivnih pregleda te znanstvenim otkrićima koja mogu unaprijediti liječenje bolesti koje pogađaju muškarce. Jako nam je drago što je našu internetsku stranicu www.nebrijem.hr posjetilo više od 34.000 građana koji su se tamo informirali o najčešćim malignim bolestima koje zahvaćaju muškarce. Ponosni smo na dugogodišnju suradnju s Institutom Ruđer Bošković i zahvaljujemo znanstvenicima koji uporno i marljivo rade na novim otkrićima o raku prostate“, rekla je Gordana Picek, članica Uprave i voditeljica Marketinga i PR-a u dm-u.

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija