Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

Đurović: Zašto bih ubio za novac kad sam pošten i bogat čovjek?!

suđenje pukanić (1)
Anto Magzan/PIXSELL
22.09.2010.
u 10:47

Slobodan Đurović istaknuo je da njega gnusno tereti jedan maloumnik te kako je tužiteljstvo optužnicu temeljilo na lažnim iskazima krunskog svjedoka T. Marjanovića.

S gnušanjem odbijam navode optužnice koja je napisana za dnevne policijsko-političke svrhe i utemeljena na lažima jednog maloumnika koji je htio kupiti svoju slobodu. Tužiteljstvo se služilo lažnim iskazima krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića jer, da su ih provjerili, ne bi ih prihvatili.

Pozdrav iz publike

Marjanović je nadograđivao iskaze, a sve je to izašlo iz radionice USKOK-a, koji ne navodi ni jedan jedini dokaz zašto bih ja počinio to gnusno djelo. Kažu da sam to počinio iz koristoljublja. A ja vas pitam, zašto bih ja, koji imam novca da ga ne mogu potrošiti dok sam živ, to radio za novac? – kazao je, među ostalim, u svojoj obrani Slobodan Đurović na suđenju optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića na zagrebačkom Županijskom sudu.

Svoj trenutak istine Đurović je čekao više od godinu dana, a njegovu obranu, osim rodbine, iz publike su slušali i njegova francuska odvjetnica te predsjednik odvjetničke komore Srbije. Svi su oni u trenutku Đurovićeva ulaska u veliku sudnicu ustali te ga tako pozdravili. Osim na USKOK i krunskog svjedoka, koje je “častio” ne baš biranim riječima, Đurović se obrušio i na medije. U više je navrata tako istaknuo da je on izložen neviđenom medijskom linču te da novinari sve što pišu o njemu – da je desna ruka Sretena Jocića, da su mu nadimci Kardinal i General... – pišu po nalogu USKOK-a i kao njegovi medijski plaćenici.

Jocić i naredbe

– Ja sam pošten čovjek koji je 1974. otišao u Pariz i ondje stvorio posao. U to vrijeme većina ovih optuženika nije bila ni rođena. Zar sam ja trebao čekati 31 godinu da oni odrastu da bih počinio kazneno djelo? Zar mislite da meni u 55. godini života treba da dođem u Hrvatsku i činim kaznena djela? Pa to je apsurdno – ustvrdio je Đurović.

Govoreći o Sretenu Jociću, kazao je da su oni kumovi 22 godine, tijekom kojih se baš i nisu družili. Zanimljivo, o svom odnosu s Jocićem pričao je gotovo identično kao i Jocić na beogradskom djelu suđenja, a zaključak je svega da zajedničkih poslova nisu imali.

– Apsurdna je teza optužbe da je Jocić meni nešto naredio. Pa tko je Jocić da meni nešto naredi? Davno sam ja prošao vrijeme kada je meni netko nešto mogao narediti, a Jocić me toliko poštovao da se ne bi ni usudio spomenuti mi kakvo kazneno djelo, a kamoli da smo ga zajedno činili – kazao je Đurović.

Rekao je da od optuženika poznaje samo Roberta Matanića, s kojim se sastao tri puta jer mu je Matanić bio dužan 15.000 eura te su razgovarali jedino o povratu duga.

Komentara 4

MA
Marko123
11:57 22.09.2010.

Sigurno mu namještaju zato jer je Srbin!

MM
Mladen Miletić
12:14 22.09.2010.

Đurović: Novinari su plaćenici USKOK-a koji mi podmeće, kako god da je a moguče je kao istina kada te brača posade na klupu i daju ti zakonsko pravo da nemoraš govoriti istinu. Pravo na LAŽ kao optuženi. Onda možeš govoritii i braniti se kako želiš pametni znaju da lažeš bilo šta da kažeš. Pa presuditi i osuditi možeš svakoga koji god sjedne na tu klupicu; dakako sa generalima je oprez tu se mora vrhušha da posluša. Kao što je do sada viđeno bezbroj puta ! Mnogi mali naivni ljudi koji nisu bili pred sudom misle vjeruju da se na sudu ustanovi istina i potom se sudi da bi se postigla pravda ! Odavno je jasno bilo i objašnjeno da naš zakon nepozna riječ pravićnost - pravda poštenje ili sl. gluposti .. Naš sud pozna ZAKON - zakon balkana i po tome sudi što mu je naređeno i ispisano putem narodnjačkih novina gdje je bilo objavljeno.... Sud ne funkcionira po EU kriterijima... Ngo je ono staro zadržano \"zna se\". rekla kazala ne dokazala !

DI
dimitrijet
19:10 22.09.2010.

Posten i bogat a kriminalac mu duguje 15000 Eura?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije