Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborna godina

Đuro Popijač na zadnjoj liniji gospodarske obrane!

popijač
Tomislav Miletić/PIXSELL
08.12.2010.
u 19:20

Investicije su sada doista zadnje što imamo, za druge mjere sigurno neće biti snage – rekao je Damir Kuštrak

Premijerka već dulje vrijeme traži osobu koja će biti zadužena za investicije u Vladi, a ministar gospodarstva Đuro Popijač za to vrijeme obavlja gotovo sam najveći dio tog posla.

O toj je temi razgovarao danas i s predstavnicima HUP-a na tradicionalnom radnom ručku. Popijačevo ime se, naime, već spominjalo u ulozi potpredsjednika Vlade za investicije, no od toga se odustalo jer se želi dovesti nestranačka i stručna osoba.

Prepreke ulaganju

No jasno je da će se tog posla u izbornoj godini teško netko iz struke prihvatiti. I sam predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang neki dan nam je izjavio da će se teško netko iz realnog sektora odlučiti otići u Vladu na nižu plaću i biti dodatno pod pritiskom javnosti. No na investicije Vlada ozbiljno računa, zbog potrebna rasta gospodarstva i zaposlenosti koji se najavljuju, ali sigurno i zato što je to najbezbolniji, a u javnosti vidljiv angažman u izbornoj godini. – Investicije su sada zadnja linija obrane jer za druge ekonomske mjere sigurno neće biti snage – komentirao je na jučerašnjem skupu Damir Kuštrak, predsjednik HUP-a. Poslodavci su ministru postavljali pitanja vezana ponajprije za razne prepreke ulaganju, problem neplaćanja te banaka koje teško financiraju projekte. Popijač je najavio da će se dio financija uskoro riješiti putem pet fondova za gospodarsku suradnju.

Realizacija obećanog

Iako neki poslodavci ne vide pomak u radu ministra Popijača u godinu dana, otkad je na čelu ministarstva, ipak vide da volja za pomacima postoji.

– S praksom da se obećava, a realizacije nema, treba stati, a isto tako ne treba licitirati rokovima. Jer jasno je, primjerice, da projekt veći od 10 milijuna eura ne može biti gotov u godinu dana, ali dugoročni su projekti dobrodošli – kaže Ivan Miloloža, čelnik Munje.

Komentara 13

UK
Ugo Kajvez
21:48 08.12.2010.

08.12.2010. u 21:11h Chicago USA je napisao/la: To je vlak, Andrija, vlak,......i to u punoj brzini. .......................................................................................... . ... koji juri u zid .............

PE
pejickat
20:39 08.12.2010.

Đuro Popijač na zadnjoj liniji gospodarske obrane! ajoojjj!!! Dakle bitka je izgubljena i prije nego je pocela

OB
-obrisani-
20:54 08.12.2010.

Svijetlo na kraju tunela,,hmmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije