Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija oporbe

Đuro Popijač: Čačić funkcionira kao državni komentator

\'14.12.2009., Zagreb - Djuro Popijac, ministar gospodarstva. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Žarko Bašić/PD/PIXSELL
01.06.2012.
u 12:51

– Da sam na njegovu mjestu, ne bih dopustio da poduzetnike svakodnevno maltretiraju

Bivši ministar gospodarstva, hadezeovac Đuro Popijač očekivao je da će agencija Moody's sniziti izglede za zaduživanje Hrvatske jer ne vidi na temelju koje bi se to ekonomske politike ili poteza Vlade moglo izbjeći.

– Sve što se činilo posljednjih nekoliko mjeseci ide na teret hrvatskog gospodarstva, privrede, poduzetnika i građana. Primjerice, podizanje PDV-a sa 23 na 25 posto izravni je udarac na potrošnju. Takav udarac na potrošnju ima posljedice na potražnju, a posljedično i na industrijski rast – rekao je Popijač te dodao kako svakodnevni udari na gospodarstvenike prijetnjama iz Vlade da će se dogoditi ovo ili ono ili izjave da su lopovi i kriminalci demotivira gospodarstvo da investira, da se razvija. Bez investicija i otvaranja novih radnih mjesta nećemo se izvući iz krize, poručio je bivši ministar.

Prvi potpredsjednik Vlade i aktualni ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je da će do 1. lipnja otvoriti stotine natječaja za obnove fasada škola i svega ostalog, podsjeća Popijač, a "vidimo da od tih natječaja nema ni N."

– Čačić u najmanju ruku funkcionira kao državni komentator, a ne kao osoba koja je suodgovorna za ono što se događa – smatra Popijač koji vjeruje da je do novog pada BDP-a, o kojem je javnost jučer obavijestio premijer Zoran Milanović, došlo jer je sve u državi stalo.

– Ništa u državi ne radi, a privatni poduzetnici na meti su žestokih udara države. Zbog toga nas na jesen očekuju još dramatičnije brojke nezaposlenih. Ne znam na čemu premijer temelji procjene da će BDP do kraja godine ipak rasti. Ako sezona povuče potrošnju u trgovini, možda dođe do pomaka, ali ako industrija ništa neće proizvoditi, teško da će se to dogoditi – uvjeren je Popijač koji, kako tvrdi, sigurno ne bi sugerirao namete i represiju prema gospodarstvu.

– Da sam na njegovu mjestu, ne bih dopustio svakodnevno maltretiranje poduzetnika i da ih se proglašava lopovima i robovlasnicima. Zanima me zašto se nije nastavilo s investicijama koje je započela HDZ-ova Vlada – zanimalo je bivšeg ministra gospodarstva.

Komentara 7

Avatar wratnik
wratnik
13:11 01.06.2012.

on je napravijo toliko dobra za Hrvatsku privredu daje to namoguce obznaniti u brojkama..

VE
vero
13:56 01.06.2012.

Gdine Popijaču, nažalost ovo sve ste dobro definirali, to mi svi vidimo. Međutim, moram reči da sam vas za vašeg mandata doživjela kao bezličnog fikusa, a rezultati skoro pa 0.

VI
vital
13:08 01.06.2012.

bio si na njegovom mjestu ,pa što si napravio? Odakle njemu pravo da komentira, pa svi smo vidjeli njegove rezultate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije