Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA Razlog je koalicija sa SDP-om

Đurđa Adlešić raspustila vodstvo ogranka HSLS-a u Čakovcu

10.04.2009.
u 17:12

ČAKOVEC - Predsjednik međimurskog HSLS-a Josip Grivec izvijestio je danas da je predsjednica stranke Đurđa Adlešić raspustila izvršni odbor čakovečkog ogranka HSLS-a! Kao obrazloženje je izneseno to što nisu sazvali sastanak izvršnog odbora na kojem bi razmotrili preporuke svojeg županijskog vijeća. Povjerenikom ogranka imenovan je Dražen Breglec. Središnjica je, doznajemo, nezadovoljna koalicijskim sporazumom sa SDP-om, u kojem je HSLS slabo prošao u podjeli dužnosti.

- Čitajući odluku o raspuštanju, koja je donesena zbog sklopljene koalicije sa SDP-om na razini grada Čakovca, ne mogu da se ne osvrnem na nedavnu izjavu predsjednice na konferenciji za novinare kako daje potpunu autonomiju u odlučivanju ograncima na terenu. Takvo je stajalište prevladalo i na svim sjednicama Središnjeg vijeća HSLS-a, čiji sam i ja član u dva mandata. U koaliranju s SDP-om provodili smo volju velike većine članova iz grada - kaže predsjednik ogranka Ninoslav Šipoš, inače pročelnik u SDP-ovoj gradskoj upravi.

Zbog odluke središnjice predviđa velik odljev članova iz stranke.

- Budući da se ogranku spočitava kako nije postupio prema zaključku sjednice županijskog vijeća, moram izjaviti da je riječ o preporuci koja se nužno ne mora poštovati. Stoga dajem neopozivu ostavku i na članstvo u stranci. Mogu reći da osjećam veliko olakšanje jer smo i ja i dio ogranka bili podvrgnuti pritisku dužnosnika stranke, koji je želio da mislimo jednako ili možda da prestanemo misliti - obrazložio je Šipoš.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije