Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Đukanović: Crna Gora do kraja godine podnosi molbu za članstvo u EU

04.11.2008.
u 20:56

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u utorak da će Crna Gora do kraja godine aplicirati za članstvo u Europskoj uniji (EU), ocijenivši da je od rokova važnije "kvalitetno ispuniti europske standarde na domaćem terenu".

- Smatramo da je ovo trenutak kad Crna Gora treba napraviti sljedeći iskorak na putu do svog cilja - punopravnog članstva u EU - rekao je Đukanović za Radio Crne Gore.

Predsjednik crnogorske Vlade time je "umirio" domaću javnost koja je bila poprilično kolebljiva budući da su pojedini inozemni diplomati u Podgorici "preporučivali" da Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) te Makedonija ne bi trebale podnositi molbu za članstvo prije Srbije.

Đukanović je najavio da će se u srijedu u Bruxellesu sastati s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom te da će jedna od tema biti i redovito godišnje izvješće Europske komisije o učinku Crne Gore na putu prema europskim integracijama.

Premijer je kazao da će u Bruxellesu razgovarati i s glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoopom Sheferom o procesu euroatlantskih integracija Crne Gore te kako očekuje da će Crna Gora na summitu NATO-a u travnju sljedeće godine dobiti poziv za akcijski plan za članstvo.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije