Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doživjela neugodnost

Djevojku s hidžabom ponizili u Starbucksu, traži otkaze voditelja i djelatnika

Aishah
Foto: Twitter
08.07.2020.
u 10:12

Noseći hidžab, djevojka je naručila napitak u kafeteriji poznatog lanca, a kad joj je narudžba stigla ostala je u šoku.

Devetnaestogodišnja studentica Aisah doživjela je neugodnost u Starbucksovoj kafeteriji u Minnesoti zbog čega se, kako tvrdi, osjećala poniženo, bijesno i razočarano.

Ona je, naime, noseći hidžab, naručila napitak u kafeteriji poznatog lanca, a kad joj je narudžba stigla ostala je u šoku. Na plastičnoj čaši umjesto njezina imena bio je naziv - terorističke organizacije ISIS.

Djevojka tvrdi kako je nekoliko puta ponovila svoje ime pa nije mogla biti riječ o pogrešci već o islamofobičnom činu. Požalila se voditelju kafeterije, no on je branio djelatnika tvrdeći kako je slučajno pogriješio.

- U čemu je problem. Ljudima se svakodnevno brkaju imena - kazao joj je voditelj kafeterije nakon čega je dobila novi napitak te poklon karticu vrijednu 25 dolara.

Nakon svega studentica je angažirala odvjetnika iz udruge za zaštitu ljudskih prava te traži otkaze voditelju i djelatniku kafeterije.

Iz Starbucksa su u priopćenju poručili kako je djelatnik pogrešno čuo ime djevojke te su se ispričali.

- Istražili smo slučaj i vjerujemo kako nije riječ o namjernom činu, već o nesretnoj pogrešci. Poduzimamo odgovarajuće radnje sa članom tima, uključujući dodatnu obuku kako bismo osigurali da se ovo više ne ponovi. Isto tako naš djelatnik nikada nije čuo za ISIS - poručili su iz Starbucksa.

Komentara 3

SI
sisavac
10:52 08.07.2020.

dal je poniženje kad te u saudijskoj arabiji zbog otkrivenog lica, bez hidžaba, kazne sa 20 udaraca šibom, 3 godina zatvora? što 'javnost' ne traži kaznu za takve zlotvore? aha, prodaju im oružje, pa budimo tiho...

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
06:44 30.11.2020.

Nista strasno, konobar ce dobiti slusni aparatic i rijesen problem. Osim toga, ovako revna muslimanka hidjabovka nema sta raditi izvan kuce bez pratnje oca, brata ili muza.

DU
Deleted user
19:00 08.07.2020.

doci ce vreme kada ce ova individualna demokracija preliti casu kod normalnog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije