Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija u NP Paklenica

Djevojku koja je otežano disala zbog astme HGSS spašavao helikopterom

spašavanje
Foto: HGSS
30.07.2015.
u 08:39

- Helikopter je stigao u 18.50 te je unesrećenu prevezao u Zračnu luku Zemunik gdje je predana Hitnoj medicinskoj pomoći - objavio je HGSS.

HGSS je uz pomoć spasioca iz BiH, Stanice Sarajevo jučer u Nacionalnom parku Paklenica spasio stranu državljanku koja je bila iznemogla i zbog astme otežano disala. Reagirali su nakon poziva u pomoć kojeg su dobili u 15 i 30 sati.

- Razgovorom sa stranim državljaninom utvrđena je lokacija unesrećene na teško prohodnom planinarskom putu između Manite peći (Kanjona Velike Paklenice) i Vidakovog kuka. Odmah po dojavi dežurna ekipa je krenula na teren te su obaviješteni i ostali pripadnici Stanice Zadar o akciji u tijeku. Akciji se pridružilo i troje spašavatelja iz BiH, Stanice Sarajevo. Tim od osam spašavatelja stigao je do unesrećene u 17.00 sati te je hitnim pregledom utvrđen izuzetno visok puls i otežano disanje. Zbog izrazito neprohodnog terena i lošeg općeg stanja unesrećene odlučeno je da se pozove helikopter i dežurna ekipa HGSS-a sa Divulja. Helikopter je stigao u 18.50 te je unesrećenu prevezao u Zračnu luku Zemunik gdje je predana Hitnoj medicinskoj pomoći - objavio je HGSS.

>> HGSS spašava besplatno, zarađuju osiguravatelji

>> Njemačka obitelj s troje djece izgubila se na Risnjaku, pronađeni žedni i izmoreni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije